Startdato 29. nov. 2021
Deltagergebyr, eks. moms. 16.000
Varighed 3 dage
Undervisningssprog Dansk
Kursus & uddannelser

Bestyrelsesuddannelsen – Sustainable Finance og ESG

Formål

En ambitiøs 10-punktsplan for Sustainable Finance har EU-Kommissionen for nyligt lanceret. Målet er at øge private investeringer i bæredygtige initiativer og aktiviteter. Den private sektor og finanssektoren er tildelt en nøglerolle.

Alle bestyrelser skal forholde sig til den bæredygtige transformation på vej mod et CO2 neutralt kontinent. Bæredygtighed skal integreres i egen forretningsmodel og strategi – men hvordan skal bestyrelsen i banken, pensionsselskabet, private equity, forsikringsvirksomheden, industriselskabet mv. gribe dette an? Hvad forventes og gør de største europæiske banker?

For finansvirksomheder er udfordringen især, hvorledes bestyrelserne bevarer og sikrer værdiskabelse for aktionærer og samfund i en stærk reguleret branche. En stor transformation med nye forretningsmuligheder og risici venter forude. Sustainable Finance initiativerne påvirker især brancher som industri- og energiselskaber sammen med private equity. Hvilke overvejelser har industri-, energi- og private equity branchen om bæredygtige aktiviteter og investering? Hvilken rådgivning og kommunikation skal bankerne stå for?

En af de væsentligste prioriteter i EU roadmappen for Sustainable Finance er en fælles taksonomi for, hvad der er grønt (E). Senere ventes også en fælles taksonomi for social (S) og governance (G). Transparens og fælles standarder skal kendetegne landene og virksomhederne i EU.

ESG og bæredygtighedsrisici skal tænkes ind i finansvirksomhedernes rådgivning. Produkter skal klassificeres i forhold til bæredygtighed, jævnfør Disclosure Forordningen. Både taksonomi- og Disclosure Forordningerne er vedtaget og vil begynde at få effekt i 2021. Herudover består roadmappen af andre initiativer, f.eks. grønne mærker for obligationer, fundament og rammer for grønne benchmark, integration af bæredygtighed i rating og analyse samt en afdækning af muligheder for at tilpasse kapitalkrav til banker, forsikring og pension.

Hvilke kompetencer skal der være til stede i bestyrelsen? Er tiden til i højere grad at onboarde kemikere og ingeniører? Hvordan kan/skal bestyrelsen indrette sit arbejde hermed? Investorbeskyttelse og tillid til rådgivningen – hvad er bestyrelsens rolle? Hvad lægger tilsynsmyndighederne vægt på?

Læs hele teksten Vis mindre

Indhold i forløbet

Blandt de temaer, der vil indgå i programmet, er:

 • Baggrunden for bæredygtig finansiering
 • 10-punktsplanen
 • Taksonomien og industriselskabet
 • Bestyrelsens indretning og Sustainable Finance
 • Bæredygtig bank og bankens forretningsstrategi
 • Pensions- og investeringsfonde, stakeholder værdi, aktivt ejerskab
 • Bæredygtig finansiering og risiko
 • Rapportering, data og teknologi
 • Sustainability-linked produkter
 • Sustainable Finance og betydning for kapitalfondenes investeringsovervejelser, ejerskab og exit
 • Finanstilsynets perspektiv
 • Perspektivering –  USA & Kina
Læs hele teksten Vis mindre

Det får du

Bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder introducerer en ny uddannelse inden for Sustainable Finance og ESG.

Det er ambitionen at give overblik og større strategisk forståelse for bestyrelsens væsentligste opgaver, problemstillinger og dilemmaer i forhold til Sustainable Finance og ESG. Både ud fra strategiske-, governance- og risikoperspektiver med et fokus på bestyrelsens rolle i forhold til at sikre værdiskabelse.

Deltagerne vil opnå indsigt i bestyrelsens rolle, ansvar og samspil med direktionen, stakeholdere og rådgivere. Målsætningen er, at deltagerne skal kunne anvende viden, værktøjer og nye kompetencer i bestyrelsesmøder og i varetagelse af bestyrelsens opgaver og ansvar i samspil med topledelsen. Tværfaglighed og helhedsforståelse vægtes højt.

Undervisningen faciliteres af undervisere med et meget højt kompetence- og erfaringsniveau. Professorer fra Copenhagen Business School (CBS) og Københavns Universitet (KU) underviser i tæt samarbejde med erfarne bestyrelsesmedlemmer og direktører med baggrund og erfaring fra den finansielle sektor samt rådgivere fra Kromann Reumert og EY. I undervisningslokalet er der samtidigt altid en professor, en bestyrelsesformand (eller tilsvarende topleder) samt en rådgiver.

På hver uddannelse optræder et bredt undervisningsteam, som giver præsentationer, medvirker i casediskussioner og som på tværs har fokus på at perspektivere til bestyrelsens opgaver, ansvar, værdiskabelse og dilemmaer.

Undervisningen er en kombination af forelæsninger, dialog, case diskussioner og perspektivering samt hjemmearbejde i begrænset omfang. Deltagernes aktive deltagelse og erfaringer vægtes højt.

Dette program har en overordnet ambition om at bidrage til udvikling af det generelle kompetenceniveau i bestyrelser og ledelser.

Læs hele teksten Vis mindre

Deltagerprofil

Programmet er målrettet alle, der arbejder eller har en ambition om at arbejde professionelt med bestyrelsesarbejde og topledelse i finans, private equity og industriselskaber, hvor samspil med banker og kapitalmarkedet er afgørende. Uddannelsen er relevant for en bredere kreds herunder bestyrelsesmedlemmer, direktører, CFO’ s og andre ledende medarbejdere med samspil til bestyrelsen (revisionschefer, chefjurister, investeringschefer, sekretariatschefer, chefer for Sustainable Finance m.v.) samt ministerier og andre myndigheder, rådgivere til virksomheders bestyrelser og topledere.

Steder

CBS Executive Fonden
Åben i Google Maps
Group

Datoer

Tilmeldingsfrist:
28. nov. 2021
Tilføj til kalender 2021-11-28 00:00:00 2021-11-28 23:59:59 Europe/Copenhagen Bestyrelsesuddannelsen – Sustainable Finance og ESG Uddannelsen giver overblik og større strategisk forståelse for bestyrelsens væsentligste opgaver, problemstillinger og dilemmaer i forhold til Sustainable Finance og ESG. Både ud fra strategiske-, governance- og risikoperspektiver samt med sigte på bestyrelsens rolle i forhold til at sikre værdiskabelse. Deltagerne vil opnå indsigt i bestyrelsens rolle, ansvar og samspil med direktionen, stakeholdere og rådgivere. Målsætningen er, at deltagerne skal kunne anvende viden og nye kompetencer i bestyrelsesmøder og i varetagelse af bestyrelsens opgaver og ansvar i samspil med topledelsen. Der lægges vægt på tværfaglighed og helhedsforståelse. CBS-Executive CBS-Executive
Timer pr. dag: 8

Dag 1: 29. november, 2021

Dag 2: 8. december, 2021

Kontakt mig

 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Lyder det som noget for dig?
Book din plads

Tilmelding

Bestyrelsesuddannelsen – Sustainable Finance og ESG

 • Personlige oplysninger

 • DD slash MM slash YYYY
 • Kontaktinfo

 • Firmaoplysninger

 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Efter tilmelding modtager du bekræftelse og yderligere information på e-mail. Betaling sker vha faktura, der ligeledes udsendes på e-mail.

Kursusfakta

Kontakt

Undervisningssprog
Dansk
Startdato
29. nov. 2021
Varighed
3 dage
Steder
CBS Executive Fonden
Deltagergebyr, eks. moms.
16.000
Portræt af Bente Overgaard
Programdirektør Anette Clausen
Luk besvarelse Alle kurser og uddannelser
spinner
Finder dine anbefalede kurser

Hvad søger du kurser inden for?

Board Leadership
Management & Leadership
Strategy & Business Development

Hvad er din nuværende rolle?

Mellemleder
Specialist & Projektleder
Topleder

Hvad er dit mål?

Faglig opdatering
Kompetenceudvikling
Personlig udvikling
Vælg en eller flere

Hvor lang tid vil du sætte af?

2-4 dage
5-7 dage
8+ dage
Vælg en eller flere