CBS Executive Talks - #2 Adfærdsøkonomi og nudging i praksis

CBS Executive Talks er en podcastserie med fokus på aktuelle emner og tendenser inden for ledelse. CBS Executive Talks holder dig opdateret på den seneste forskning og giver dig inspiration til, hvordan du kan forblive relevant i din rolle som leder. Forskeren og praktikeren mødes i studiet til en samtale om et ledelsesrelateret emne, som du har mulighed for at fordybe dig yderligere i på et af CBS Executive Fondens mange ledelseskurser eller konferencer. Formålet er at give dig værktøjer og metoder til at handle og agere på baggrund af forskningsbaserede principper i en foranderlig og kompleks verden, der stiller høje krav til dig som leder.

Christiane Vejlø

Bestyrelsesmedlem

Introduktion

I denne episode af  CBS Executive Talks  får du indblik i emnet  behavioral economics and nudging  med podcasten  #2 Adfærdsøkonomi og Nudging i Praksis.

"Og nogle af de ting vi kigger på, når vi arbejder med adfærdsdesign og adfærdsøkonomi - det er; hvad sker der for den enkelte i mødet med et stort system eller en grænseflade. Og der kan være meget knas - det vi kalder støj, når vi kigger på det som stor økonomisk analyse - og der er meget mulighed for optimering."
Andreas Maaløe Jespersen, Specialist i forbrugeradfærd hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Ved du, hvad der spiller ind, når dine kunder eller interessenter vælger noget til eller fra? I mange tilfælde handler vi mennesker ikke særligt rationelt, når vi tager beslutninger. Men ved at kombinere indsigter fra psykologi og økonomi kan vi gennem Behavioral Economics forstå, hvordan mennesker træffer valg. Gennem programmet og sommerskolekurset får du en række værktøjer til, hvordan du i praksis kan få indflydelse på adfærden. En udfordring kunne fx. være, hvordan man hjælper en borger med at huske at få meldt afbud, hvis hun bliver forhindret i at møde op til en hospitalsundersøgelse. Det kunne også være, hvordan man sikrer, at brugeren af en app får læst de vigtige ‘terms and conditions sider’, inden app’en bliver downloadet. 

Du kan høre episoden på Spreaker og Spotify.

Produceret og redigeret af: Elektronista Media
Vært: Christiane Vejlø
Gæster: Økonom og forsker i adfærds- og eksperimentel økonomi på Københavns Universitet, og underviser på CBS Executive Sommerskole, Toke Reinholt Fosgaard og specialist i forbrugeradfærd hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Andreas Maaløe Jespersen. 

Lyt også til episoderne  #1 Beslutningsprocesser og Kunstig Intelligens  og  #3 Resultatorienteret Ledelse – og en Fire Dages Arbejdsuge

Brug for mere inspiration?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få Inspiration, viden og perspektiver på din lederudvikling - og hold dig opdateret på seneste forskning, trends og tendenser inden for leadership