CBS Executive Fonden foretager uddelinger på CBS

CBS Executive Fonden foretager uddelinger på 3 mio. kr. til initiativer på CBS.

Anne Marie Jess Hansen

CEO, PhD

Introduktion

CBS Executive Fonden uddeler i år henholdsvis 500.000 kr. til Stipendiefonden, 2.000.000 kr. til et sponsorat af 2 ’Chairs’ i regi af CBS Executive Fondens Associate/Assistant Professor Chair Program samt 500.000 kr. til initiativer i regi af CBS Leadership Centre.

CBS Executive Fonden er en erhvervsdrivende fond, som har til formål gennem sine uddannelsesaktiviteter at skabe et økonomisk overskud, som anvendes til løbende uddelinger dels til at støtte udvikling af lederuddannelse og dels til at støtte forskningen inden for fagområder ved Copenhagen Business School.

2022-driftregnskabet blev for andet år i træk det bedste i Fondens 30-årige historie. Bestyrelsen vedtog i 2022 at afsætte en ramme på i alt 10 mio. kroner til uddelinger fordelt over de næste 5 år (fra 2022 til og med 2026). Det er derfor med stor glæde, at CBS Executive Fonden kan meddele, at Fonden gennem en ansøgningsproces og en efterfølgende votering i Fondens bestyrelse i år har uddelt 3 mio. kroner, som kan understøtte vigtige formål på CBS.

”Med CBS Executive Fondens strategi er det ambitionen at blive et nordisk fyrtårn for excellent leadership & governance. Vores overskud investerer vi i forskning og udvikling inden for ledelse og lederudvikling. Vi er meget stolte af, at vi på baggrund af 2022-årsregnskabet endnu engang kan sikre uddelinger i den størrelsesorden.”
Eva Zeuthen Bentsen, bestyrelsesforperson i CBS Executive Fonden
”Vi er meget taknemmelige for uddelingerne til CBS, og vi ser frem til med uddelingerne at kunne understøtte vigtige initiativer på CBS – stipendier til MBA-uddannelsen er vigtige i forhold til at bringe internationalt talent til Danmark og styrke CBS’ internationale position og ranking. Og med uddelinger til Professor Chair Program og CBS Leadership Centre er vi med til at styrke forskning og uddannelse på CBS.”
Nikolaj Malchow-Møller, rektor på CBS


Om uddelingerne

Uddelingen til CBS Stipendiefonden skal understøtte legater til internationale CBS MBA Full-time-studerende. CBS Full-time MBA-uddannelsen bidrager væsentligt til CBS’ internationaliseringsstrategi bl.a. ved at promovere CBS gennem diverse internationale og prestigefyldte rankings. Antallet og kvaliteten af MBA-studerende er afgørende for deltagelse i disse rankings. Derudover gør Full-time MBA’en CBS i stand til at levere højt kvalificeret international arbejdskraft til det danske arbejdsmarked.

Uddelingen til CBS Executive Fonden Associate/Assistant Professor Chair Program skal understøtte forskning og uddannelse på CBS gennem tiltrækning og fastholdelse af globalt forskningstalent. Dette gøres ved at etablere særlige ’chairs’ i form af ’CBS Executive Fonden Associate Professors’ eller ’CBS Executive Fonden Assistant Professors’. Der er tale om et nyt initiativ og governance, hvor model herfor er i proces mellem CBS og CBS Executive Fonden.

Uddelingen til CBS Leadership Centre er med til at styrke CBS’ forskning, forskningsmiljø og uddannelsesaktiviteter inden for leadership, og der uddeles midler til et samlet sponsorat til fordeling blandt forskellige initiativer, fx: ’CBS Leadership Fellow Program’ og økonomisk støtte til ’The 21st International Studying Leadership Conference (ISLC)’.

Få seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få Inspiration, viden og perspektiver på din lederudvikling - og hold dig opdateret på seneste forskning, trends og tendenser inden for leadership