CBS-forskere udnævnt som Chairs med støtte fra CBS Executive Fonden

Anne Mette Møller, lektor ved Institut for Organisation, og Thomas Poulsen, lektor ved Institut for Regnskab, er blevet udnævnt til CBS Executive Fonden Associate Professors for en 5-årig periode, takket være en generøs bevilling fra CBS Executive Fonden

Søren Hvidkjær

Professor, forskningsdekan

Med udnævnelserne vil CBS styrke sin nationale og internationale position inden for forskning i ledelse og organisation samt corporate governance.

“På CBS er vi optagede af at skabe et miljø, der understøtter talentfulde forskere tidligt i deres karriere, så de kan udfolde deres potentiale og bidrage til vigtige fremskridt til gavn for virksomheder og samfundet.”

Sådan siger forskningsdekan på CBS, Søren Hvidkjær, der henviser til, at det er første gang i CBS’ historie, at to lektorer ansættes i såkaldte Chairs-stillinger. Normalt tildeles Chairs-stillinger mere erfarne professorer, men denne gang har CBS valgt at investere i forskere tidligere i deres karriere. En beslutning der fremhæver CBS’ engagement i at støtte og udvikle unge talentfulde forskere.

Vil styrke brobygningen mellem praksis og forskning

Udnævnelserne af Anne Mette Møller som Leadership Chair og Thomas Poulsen som Governance Chair er blevet til takket være en generøs bevilling fra CBS Executive Fonden.

“Det er CBS Executive Fondens formål at bygge bro mellem praksis og forskning for derigennem at udvikle morgendagens ledere. Vi er derfor meget stolte af, at vi på baggrund af 2023-årsregnskabet, som er det bedste i Fondens over 30-årige historie, kan lave uddelinger til forskning på CBS i form af CBS Executive Fonden Chair Program – og dermed styrke brobygningen mellem praksis og forskning yderligere,” udtaler Anne Marie Jess Hansen, CEO for CBS Executive Fonden.
Anne Marie Jess Hansen, CEO, CBS Executive Fonden

»Det er en stor anerkendelse«

Anne Mette Møller er til daglig lektor på Institut for Organisation ved CBS og forsker i ledelse med fokus på fagprofessionelle.

“Jeg er meget glad og beæret over udnævnelsen, som giver mig mulighed for at udvikle min egen forskning og undervisning inden for ledelse og organisation. Jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af feltet på CBS, især gennem CBS Leadership Center,” siger Anne Mette Møller.

Thomas Poulsen forsker i corporate governance, også kendt som styring og ledelse af virksomheder. For det meste beskæftiger han sig med, hvordan virksomhedsejere og bestyrelsesmedlemmer forvalter deres roller, hvilket har betydning for, hvordan de arbejder med og prioriterer de mange ressourcer, private virksomheder råder over.

“Corporate governance er på den måde vigtig for virksomheders virkemåde, effektivitet og legitimitet. På CCG har vi allerede et internationalt anerkendt forskningscenter og -miljø, og med denne stilling kan jeg forhåbentlig bidrage til at fastholde og udvikle den position – såvel som bidrage til at fastholde og udvikle fokus på god governance i dansk erhvervsliv,” siger Thomas Poulsen, og udtrykker også sin glæde ved stillingen:

 “Stillingen er en anerkendelse, jeg sætter stor, stor pris på, og jeg er taknemmelig for forskningsdekanens og min institutleders beslutning om at tildele mig den ene af de to stillinger, der følger med CBS Executive Fondens donation.”

 
Om CBS Executive Fonden og CBS Executive Fonden Chair Program 

CBS Executive Fonden er en erhvervsdrivende fond, som blev skabt af Copenhagen Business School i 1991. CBS Executive Fonden udvikler og afholder korte executive lederuddannelser, som kombinerer forskning med erfaringer fra førende praktikere for at skabe bæredygtige forandringer hos mennesker og i organisationer. CBS Executive Fonden er blandt andet ansvarlig for CBS Bestyrelsesuddannelserne og CBS Executive Sommerskole.

Som fond geninvesterer CBS Executive en del af overskuddet i forskning. På den måde forpligtiger Fonden sig til at støtte projekter, som fremmer udviklingen af morgendagens ledere.

Chair-programmet skal understøtte forskning og uddannelse på CBS gennem tiltrækning og fastholdelse af globalt forskningstalent. Dette gøres ved at etablere særlige ’chairs’ i form af ’CBS Executive Fonden Associate Professors’ eller ’CBS Executive Fonden Assistant Professors’.

Få seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få Inspiration, viden og perspektiver på din lederudvikling - og hold dig opdateret på seneste forskning, trends og tendenser inden for leadership