Livslang Læring

Læring som anker i et foranderligt arbejdsliv

Tobias Thaning

Community Director

Introduktion

Begrebet Livslang Læring har vundet indpas i samfundsdebatten, og Danmark har i adskillige år haft en strategi på området under titlen ‘Uddannelse og livslang opkvalificering for alle’.

"Vi som universiteter skal blive bedre til at facilitere læring i forskellige sektorer, og i stedet for udelukkende at levere akademisk viden, skal vi også bidrage med akademiske værdier og hjælpe med at nyttiggøre de studerende. Vi vil gerne nærme os en holistisk forståelse af livslang læring, som kombinerer arbejdsmarkedsparathed med trivsel og aktivt medborgerskab."
Rasmus Johnsen, Vice Dean for Lifelong Learning, Associate Professor, CBS

Begrebet Livslang Læring har vundet indpas i samfundsdebatten, og Danmark har i adskillige år haft en strategi på området under titlen ‘Uddannelse og livslang opkvalificering for alle’. Siden udviklingen af strategien har samfundsudviklingen dog udelukkende aktualiseret begrebet yderligere. Argumenterne for at skrue uddannelse og arbejdsliv anderledes sammen og sikre læring gennem hele livet er også åbenlyse set ud fra vigtige parametre:

  1. Den teknologiske udvikling: 

    Livslang Læring hjælper til, at medarbejdere tilpasser sig ændringer og opnår nye færdigheder, der er relevante for det moderne arbejdsmarked

  2. Globaliseringen: 

    Vores konkurrencedygtighed afhænger af et arbejdsmarked med et opdateret videns- og kompetenceniveau

  3. Den personlige udvikling: 

    Livslang Læring genererer større tilfredshed og sikrer nye handleveje

  4. Demokratiet: 

    Livslang Læring medfører et mere oplyst og engageret samfund, som er i stand til at træffe bedre beslutninger

Men Livslang Læring kræver, at vi tænker uddannelse helt anderledes end den nuværende model, hvor en stor del af vores videnssamfund bygger på 5 års uddannelse og et efterfølgende langt arbejdsliv med en karriere, der kan strække sig over 6 årtier.

Vil du lære mere?

CBS Executive Sommerskole  understøtter din livslange læring gennem intensive forløb, der giver dig nye perspektiver og stiller skarpt på de tematikker, som uden tvivl berører dit arbejdsliv. CBS Executive Sommerskole har flere tilbagevendende deltagere. Mange af dem anvender hvert år de forskningsbaserede kurser til faglig udvikling, som understøtter ambitionen om at forblive relevant i lederrollen gennem hele karrieren. CBS Executive Sommerskole tilbyder også flere  netværk og masterclasses  med det formål at forlænge og implementere din læring i arbejdslivet.

Brug for mere inspiration?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få Inspiration, viden og perspektiver på din lederudvikling - og hold dig opdateret på seneste forskning, trends og tendenser inden for leadership