Startdato 13. aug. 2018
Deltagergebyr, eks. moms. DKK 23.300
Varighed 5 dage
Undervisningssprog Dansk

Interessevaretagelse: Stakeholderrelationer og Lobbyisme

Hvordan gør man egne interesser til almeninteresser?

Stakeholderrelationer vedrører også dig

Hvordan aktiverer du det rigtige netværk og påvirker beslutningsprocesser? Hvordan håndterer du rygter og mediestorme og gør medierne til medspiller i din strategi? På dette kursus får du forskningsbaserede redskaber og modeller til at kunne arbejde målrettet og effektivt med interessevaretagelse og relatere det til konkrete problemstillinger i din egen organisation.

Tidligere kunne interessevaretagelse overlades til forhandlingsorganisationer og lobbyister. Sådan er det ikke mere. Ingen ledende medarbejder i privat eller offentlig virksomhed kan undgå at støde ind i det, der på moderne managementdansk kaldes ”stakeholderrelationer” eller ”public affairs.” Kurset giver dig et solidt grundlag for at arbejde målrettet og effektivt med strategisk interessevaretagelse i krydsfeltet mellem den private og den offentlige sektor. Se også endags-masterclass i interessevaretagelse.

Kurset blev i 2017 evalueret til 4,58 på en skala, hvor 5 er det bedste og svarer til meget tilfredsstillende.

Indhold i forløbet

Dybest set handler det om at gøre egne interesser til almeninteresser på en effektiv måde i hård konkurrence med andre hensyn. Den formaliserede interessevaretagelse må suppleres med uformel netværkskommunikation og strategisk mediehåndtering i det offentlige rum.

Dette kursus styrker disse praktiske færdigheder på grundlag af aktuel forskning med fokus på udvikling af ny viden, bedre udnyttelse af deltagernes egne kompetencer, og med henblik på målrettet interessevaretagelse. Kurset vil kort sagt sikre, at deltagerne:

Tilegner sig forskningsbaserede analyseredskaber og modeller, skaber kvalificeret grundlag for praktisk anvendelse af ny viden, relaterer denne viden til konkrete problemstillinger i egen organisation.
Deltagerne har mulighed for at få personlig sparring om interessevaretagelse med underviserne i løbet af kursusdagene

Download detaljeret beskrivelse af kurset i pdf øverst på denne side.

Det får du

Kurset, der er udbudt og gennemført hvert år siden 2010, har fået meget fine evalueringer og styrker deltagernes kompetencer i at:

Aktivere netværk af interessenter (Stakeholder Relations)
Påvirke beslutningsprocesser (Lobbyisme)
Formidle interesser med offentlig relevans (Public Affairs)
Håndtere rygter, enkeltsager og mediestorme (Issues Management)
Gøre medierne til medspiller i interessevaretagelsen (Public Relations)

Undervisere

Anders Krarup: Kommunikationsrådgiver, Krarup Kommunikation & Kompagni ApS.Anders ejer og driver Krarup Kommunikation & Kompagni ApS, som siden 2004 har udført lobbyarbejde for virksomheder og interesseorganisationer.Anders Krarup er uddannet journalist. Arbejdsstederne har været Udenrigsministeriet, Aarhuus Stiftstidende, DR Radio og TV samt TV 2/Danmark.
Anker Brink Lund: Professor, Department of Business and Politics, CBS.Anker Brink Lund har siden 2004 været professor i medieledelse ved Copenhagen Business School. Han er uddannet i statskundskab og har efterfølgende erhvervet en doktorgrad i kommunikation på afhandlingen ”Smitsomme sygdomme i dansk journalistik”. Anker Brink Lund har desuden været klummeskriver i Aktuelt, Weekendavisen, Jyllands-Posten og Berlingske, undervist både på BA-, MA-og Ph.d.-niveau i ind- og udland, og har desuden været ansat som forsker og underviser ved Danmarks Journalisthøjskole, Danmarks Radio, Roskilde Universitetscenter og Syddansk Universitet.I 2008 blev Anker Brink Lund udnævnt til årets erhvervsforsker af Danmarks Erhvervsforsknings Akademi (DEA) og i 2012 blev han tildelt FUHU-prisen for fremragende forskningsformidling. Siden 2013 har han været leder af Center for Civilsamfundsstudier ved CBS. Sideløbende med sin universitetskarriere er Anker Brink Lund en særdeles aktiv formidler af sin forskning som bl.a. foredragsholder, ledelseskonsulent og sparringspartner for erhvervsvirksomheder og interesseorganisationer

Deltagerprofil

Er du ledende medarbejder, eller har du interessevaretagelse som en del af din funktion i en privat erhvervsvirksomhed, en interesseorganisation, stat eller kommune, så vil dette kursus give dig et solidt grundlag til at blive bedre til at arbejde målrettet og effektivt med strategisk interessevaretagelse i krydsfeltet mellem den private og den offentlige sektor.

Datoer

18. maj. 2018
Tilmeldingsfrist
Tilføj til kalender 2018-05-18 00:00:00 2018-05-18 23:59:59 Europe/Copenhagen Interessevaretagelse: Stakeholderrelationer og Lobbyisme Hvordan gør man egne interesser til almeninteresser? Du får indsigt i, hvordan du aktiverer det rigtige netværk, påvirker beslutningsprocesser, håndterer rygter og mediestorme og gør medierne til medspiller i din strategi. Kurset giver dig et solidt grundlag for at arbejde målrettet og effektivt med strategisk interessevaretagelse i krydsfeltet mellem den private og den offentlige sektor CBS-Executive CBS-Executive
7.5
Timer pr. dag

5 dage i uge 33 fra 13. - 17. august 2018
Mandag kl. 9.00 - 16.30
Tirsdag kl. 9.00 - 16.30
Onsdag kl. 9.00 - 16.30
Torsdag kl. 9.00 - 16.30
Fredag kl. 9.00 - 16.30

Steder

CBS Campus Dalgas Have, 2000 Frederiksberg

Åben i Google Maps

Kontakt

Kontakt mig

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hent PDF

For at downloade denne pdf, skal du udfylde dit navn, din e-mail og dit telefonnummer – vi vil kontakte dig inden for et par dage, så vi kan være behjælpelige med at finde det rette forløb til dig. Du accepterer samtidig at modtage informationer og tilbud om vores kurser samt andre inspirerende nyhedsbreve fra CBS Executive.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmelding

Interessevaretagelse: Stakeholderrelationer og Lobbyisme

  • Personlige oplysninger

  • Kontaktinfo

  • Firmaoplysninger

  • Vilkår og betingelser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Efter tilmelding modtager du bekræftelse og yderligere information på e-mail. Betaling sker vha girokort, der ligeledes udsendes på e-mail.

Kursusfakta

Deltagergebyr, eks. moms.
DKK 23.300
Startdato
13. aug. 2018
Varighed
5 dage
Steder
CBS Campus Dalgas Have, 2000 Frederiksberg
Undervisningssprog
Dansk

Kontakt

Kirsten Ryelund

Programdirektør

Zhenya Avdeeva

Programkoordinator