Startdato 04. sep. 2018
Deltagergebyr, eks. moms. DKK 2.500
Varighed 1 dag
Undervisningssprog Dansk
Kursus & uddannelser

Cranet-konferencen 2018

HR's digitale potentiale

 

Er HR irrelevant om 3 år?

Programbeskrivelse

Indlæg formiddag
Digitale megatrends og udfordringerne for HRM v/ Jan Damsgaard, Professor og institutleder, CBS
Jan Damsgaard, professor på CBS, er en af landets mest indsigtsfulde på megatrends inden det digitale område, og på hvilke konsekvenser, de kan have. Jan er bl.a. medlem af regeringens Disruptionråd.
Jan vil sætte fokus på de aktuelle megatrends og relatere til hvad disse betyder i en dansk kontekst for virksomheder og organisationer, som ikke er født digitale. Hvad betyder det for vores forestilling om at producere, skabe værdi og at arbejde både som udbyder og efterspørger?- Hvor skal HR være særligt oppe på mærkerne?

Orchestring the e-HRM symphony v/ Tanya Bondarouk, Prof. Dr, University of Twente
How can we develop a sustainable harmony between HRM and technology that is future proof and resistant to the pressures for short term performance?. Stemming from several empirical studies, Tanya will discuss findings about contextualization of e-HRM implementation, and consequences related to robotization of HRM, enabling performance of task workers, and New Ways of Working. Se Tanya præsentere sig her.

Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet v/ Per Christensen, Forbundsformand, 3F
3F og den digitale platform Hilfr.dk har i foråret landet en historisk aftale om en helt ny slags overenskomst. Det er nemlig første gang, at en platformsbaseret virksomhed indgår en overenskomstaftale.
Hør mere om hvilke konsekvenser og perspektiver Per Christensen, der også er aktiv i Disruptionrådet, ser ift. udviklingen på det digitale arbejdsmarked, fremtidens job og samarbejde på overenskomstområdet.

Workshops:
Workshop 1: Fra simple HR-data til reel værdiskabelse v/ Dana Minbaeva, Professor, CBS. Leder af Human Capital Analytics Group
De digitale muligheder sætter i stadig større omfang HR i stand til at understøtte organisationen i at træffe beslutninger, der reelt er baseret på evidens om hvordan man bedst investerer i og udvikler de humane ressourcer. Men det forudsætter, at HR er i stand til at indfange de relevante data, evner at analysere på dem samt sætte dem i en strategisk ramme, så den opnåede viden kan bidrage til egentlig værdiskabelse og forretningsudvikling.  Workshoppen vil diskutere, hvilke krav man bør stille til sine egne HR-data, hvilke analyseværktøjer, der er til rådighed og hvordan håndteringen af big data bør være et reelt ledelsesværktøj. (Danas indledning vil være på engelsk, men diskussionen vil foregå på dansk).

Workshop 2: Online faciliteret lederudvikling v/ Kenneth Overgaard Ege, Ledelsesspecialist, Novo Nordisk A/S
Hør om transformationen af et 3x3 dages personligt lederkursus på kursuscenter til et rent online faciliteret læringsforløb, 2 timer online hver anden uge. Hvordan gør man ledelsesudviklingen både personlig og dybt engagerende - online?

Workshop 3: Digitalisering af HR-ydelser. Fra best practice til next practice v/ Lilse Svanholm, Afdelingschef, Forsvarets Personalestyrelse
Forsvarets Personalestyrelse (FPS) leverer HR-ydelser til forsvarsministeriets koncern af 24.000 ansatte og deres mål er at være statens bedste og mest effektive HR-organisation. Det betyder, at FPS’ praksis hele tiden skal justeres og udvikles, og som en ambitiøs organisation ser de gerne, at de er med til at udvikle både ’best practice’ og ’next practice’. Den brændende platform er et mere digitalt HR, hvor det er nødvendigt at være på forkant med attraktive løsninger, der kan løfte nye opgaver eller kan håndtere nye effektiviseringer. FPS vil gerne præsentere og diskutere nogle af deres konkrete digitale initiativer på workshoppen.

Workshop 4: Skalérbar og digital organiseret ledelsesudvikling v/ Kasper Bas Svendsen, Senior Leadership Development Manager, Novozymes Group People & Organization
Novozymes har i 2018 implementeret en ny innovativ tilgang til deres globale ledelsesudvikling efter en revidering af både hvad fremtidens ledere skal kunne og hvordan de skal udvikles. Resultatet kaldes ”Lead the Way” og sikrer at lederne udvikler de Core Leadership Skills, der skal til for at leve Novozymes' værdier og drive engagement og performance i dagligdagen. Alt sammen organiseret digitalt, hvor hver deltager gennemgår en personlig læringssti over adskillige måneder i form af et mix af “bite-sized” digital læring, jobopgaver, social læring og ansigt til ansigtstræning.

Workshop 5: Digital transformation i Københavns Lufthavn v. techsociolog og Learning & Development manager, Stinne Madsen.
Bliv klogere på, hvordan den strategiske indsats fra HR er med til at realisere Københavns Lufthavns ambition om at skabe " the digital airport of the future in order to serve our customers better and work smarter than today".
På workshoppen vil Stinne Madsen sætte fokus på, hvordan Københavns Lufthavn udvikler en adaptiv organisation, som både finder og innoverer nye digitale muligheder - herunder hvordan medarbejdere på alle niveauer i organisationen involveres, samt hvordan Københavns Lufthavn arbejder med innovation ud fra forskellige paradigmer samtidig. Hør også om Stinne's egen passion: “At skabe værdi for bæredygtig menneskelig udvikling ved at udnytte det potentiale, der findes lige der, hvor teknologi og mennesker mødes" – og hvordan den bliver en driver I HR arbejdet.

Workshop 6: Digitalisering af rekruttering v/ Ulrik Brix, Supana og Martin Bøgelund Arvidsen, PFA
Den eksplosive vækst i brugen af sociale medier, et stigende fokus på eksekvering i rekruttering samt helt ny generation af rekrutteringsværktøjer ændrer fundamentalt på processer og metoder i rekrutteringsarbejdet. Vi vil se på de nye teknologier der i disse dage skyller ind over Danmark og som gør det nødvendigt at tage bestik af nye digitale muligheder. Hvad sker der, hvis man for alvor vil fjerne de meget manuelle og tidskrævende opgaver som HR-afdelingerne slås med? Er det muligt at frigøre tid til mere værdi- og relationsskabende indsatser?
Ulrik S. Brix, Ph.d. og Cand.merc. HRM har forsket i værdien af rekrutteringsarbejdet. Han er medstifter af Supana som laver uafhængige brancheanalyser af HR-leverandører og HR-teknologier. Martin Bøgelund Arvidsen har tidligere haft ansvar for Global Talent Acqusition hos GN. Han vil dele ud af sine erfaringer, med forskellige digitaliseringsprojekter af rekrutteringsarbejdet. På workshoppen vil der blive vist konkrete eksempler og cases og alle deltagerne kommer til at arbejde med hvilke digitaliseringselementer og -aspekter som giver værdi i egne organisationer.

Workshop 7: HR-dilemmaer, når forretningen står midt i innovation og digital transformation, v. Professor emeritus Henrik Holt Larsen, CBS, og tidl. koncerndirektør og HR-direktør i ATP og Udbetaling Danmark,  Lilian Mogensen
Hvilke dilemmaer møder HR-fagprofessionelle, når virksomheden har fuld fart på innovation og den digitale transformation? Hvordan kommer HR på forkant og undgår at blive sat af i farten? Vær med til at diskutere, hvordan HR kan skabe værdi i en forretningsmæssig virkelighed, hvor lederne står med utallige dilemmaer og leder efter en ledelses-GPS til en ny tid, som kan bringe dem fra komfortzone til konkurrencekraft. Professor emeritus Henrik Holt Larsen, CBS, og tidl. koncerndirektør og HR-direktør i ATP og Udbetaling Danmark, Lilian Mogensen, giver deres bud på HR’s bidrag, underbygget med eksempler fra den dugfriske bog: ”Dilemmaledelse i praksis -  værktøjer til den værdiskabende leder”, som udkommer på konferencedagen og uddeles til deltagerne.

Indlæg eftermiddag
Overvind ’the knowing-doing gap’. Faciliteret af Lars Hoffmann, Udviklingschef, NOCA
Det, vi hører eller lærer, bliver ikke altid omsat til handling og resultater. Få konkret inspiration til at hjælpe dine kunder eller kolleger omsætte ny viden til handling. Det kræver en social og digital tilgang, som vi selv afprøver på konferencen!

Fremtidens arbejdsplads v/ Finn Vestergaard, People & Culture Director, Global Operations, ISS
ISS arbejder meget fokuseret med fremtidens arbejdsplads og trends ift. medarbejderes arbejdsmønstre og arbejdsmiljø, der understøtter engagement, samarbejde og udnyttelse af de digitale muligheder. Christian Lauritzen vil stille skarpt på workplace experience med fokus på den digitale udvikling samt hvilke digitale tiltag HR selv arbejder med.

Og hvad så? Hvordan er HR relevant om 3 år? v/ Louise Opprud Jakobsen, Creative, Advisor, Speaker fra DareDisrupt
Vi skal gøre noget! Vi ved, at mangel på teknologisk adaption har sænket gennemsnitslevealderen på virksomheder fra 67 til blot 15 år - så hvordan skal HR geare organisationer og ansatte i fremtiden for at sikre relevans i den digitale transformation?
Med personlig inspiration, erfaringer og gode historier fra digitale globale frontløbere ser Louise på, hvor vigtigt det er, at vi i alle organisationer får etableret et nyt værdiskabende mindset, at vi får accelereret vores læringskultur, og at vi til fulde udnytter den forskningsviden, vi har om vores hjerners evne til at acceptere forandring og levere high-performance.

Bemærk, at valg af workshop foregår på et senere tidspunkt.

Læs hele teksten Vis mindre
Cranet konferencen

Hvad er HR's rolle i den digitale udvikling?

Vi kan snart alle sammen historierne om Kodaks storhed og fald, Ubers og Airbnbs disruptive forretningsmodeller samt IBM Watson og Amazons opkøb af supermarkedskæde. Spændende og scary på én gang med nye forretningsmodeller, teknologiske tigerspring og dermed et arbejdsmarked og millioner af arbejdsliv i opbrud. Men hvad skal vi gøre ved det? Hvor efterlader det HR og hvad er HR's rolle i denne sammenhæng?

Cranet-konferenen 2018 går videre end de ikoniske historier og sætter fokus på, hvordan udviklingen rammer danske virksomheder og offentlige institutioner i almindelighed, og på hvad HR kan gøre her. Hvor kan HR spille en konstruktiv og udviklende rolle, dels i forhold til at oversætte de store megatrends til konkrete udfordringer, dels i forhold til at forstå de samfundsmæssige implikationer i en arbejdsmarkedskontekst (fx påvirkningen af den danske model) og endelig i egen organisation med henblik på at gentænke den kendte HR-cyklus.

Læs hele teksten Vis mindre
Professor Jan Damsgaard om sit indlæg på Cranet-konferencen 2018

Det får du

Traditionen tro byder konferencen både på inspirerende keynote oplæg, og en række workshops, som sikrer en mere uddybende dialog på udvalgte emner´.

Nedenfor ses et udpluk af årets års oplægsholdere:

 • Jan Damsgaard, professor på CBS, som er en af landets mest indsigtsfulde på megatrends inden det digitale område, og hvilke konsekvenser, de kan have. Jan er medlem af regeringens Disruptionråd. Hør mere om Jans indlæg på Cranet-konferencen i videoen til venstre.
 • Per Christensen, forbundsformand for Faglig Fælles Forbund (3F), hvis knap 300.000 medlemmer i høj grad berøres af nye digitale løsninger.
 • Finn Vestergaard, People & Culture Director, Global Operations. ISS har i særlig grad været optaget af at forstå og definere fremtidens arbejdsplads.
 • Tanya Bondarouk, Prof. Dr., University of Twente on business expectations from digital HRM and how to implement it.

Cranet-konferencens workshops vil facilitere konkrete diskussioner i forlængelse af keynote talernes perspektiver. Fx om hvordan HR organiserer sig i en digital tidsalder, og hvordan HR kan understøtte virksomhedernes transformation. Se de forskellige workshops nedenfor.

Er du interesseret i at læse mere om hvad Cranet-konferencen tidligere har budt på, kan du finde præsentationer og andet materiale i vores vidensbase.

Læs hele teksten Vis mindre

Deltagerprofil

Ved Cranet-konferencerne præsenteres relevante og aktuelle tematikker, og de udgør samtidig et unikt mødested for ledere og HR professionelle, der ønsker at holde sig opdateret på nye landvindinger inden for forskning og praksis. Konferencen har som mål at skabe overblik over nye muligheder og indsigt i de dilemmaer og nye udfordringer som HR-feltet står overfor.

Læs hele teksten Vis mindre

Steder

CBS Executive, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg
Åben i Google Maps
Group

Datoer

Tilmeldingsfrist:
31. aug. 2018
Stadig åben for tilmelding
Tilføj til kalender 2018-08-31 00:00:00 2018-08-31 23:59:59 Europe/Copenhagen CRANET 2018 Hvor kan HR spille en konstruktiv og udviklende rolle i forhold til at oversætte de store megatrends til konkrete udfordringer, til at forstå de samfundsmæssige implikationer i en arbejdsmarkedskontekst (fx påvirkningen af den danske model) og endelig i egen organisation med henblik på at gentænke den kendte HR-cyklus. CBS-Executive CBS-Executive

Kl. 9.00 - 16.30

Konferencepris pr. person: kr. 2.500,- ekskl. moms.

Deltagerprisen inkluderer forplejning på dagen.

Kontakt mig

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Lyder det som noget for dig?
Book din plads

Hent PDF

For at downloade denne pdf, skal du udfylde dit navn, din e-mail og dit telefonnummer – vi vil kontakte dig inden for et par dage, så vi kan være behjælpelige med at finde det rette forløb til dig. Du accepterer samtidig at modtage informationer og tilbud om vores kurser samt andre inspirerende nyhedsbreve fra CBS Executive.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmelding

CRANET 2018

 • Personlige oplysninger

 • Kontaktinfo

 • Firmaoplysninger

 • Betaling

  Vi tager imod følgende betalingsmetoder: Dankort, VISA & Mastercard. Bemærk, at prisen tillægges moms i betalingsvinduet for kreditkortbetalingen.
 • Pris: 2.500,00 kr.
 • Parkering

  Når programlektioner afholdes hos CBS Executive i Porcelænshaven, tilbydes deltagerne parkering i nærliggende parkeringskælder til kr. 80 pr. dag. Parkeringsgebyret bliver faktureret sammen med kursusdeltagelsen.
 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Efter tilmelding modtager du bekræftelse og yderligere information på e-mail inden for 3-5 arbejdsdage. Hvis du har valgt 'Betal senere', sker betaling vha faktura, der udsendes på e-mail eller via EAN-nummer.
Payment logos

Kursusfakta

Kontakt

Undervisningssprog
Dansk
Startdato
04. sep. 2018
Varighed
1 dag
Steder
CBS Executive, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg
Deltagergebyr, eks. moms.
DKK 2.500
Billede af Stine Staffeldt, CBS Executive, Porcelænshaven 22, Frederiksberg
Billede af Peter Stolt, CBS Executive, Porcelænshaven 22, Frederiksberg
Billede af Julie Skjold Omdal, CBS Executive, Porcelænshaven 22, Frederiksberg