Startdato TBA
Deltagergebyr, eks. moms. DKK 19750 (momsfrit)
Varighed 3,5 dage
Undervisningssprog Dansk
Kursus & uddannelser

Mod platformsbaserede forretningsmuligheder

For medlemsbaserede arbejdsmarksorganisationer
Steffen Löfvall fortæller om platforme

Er danske arbejdsmarkeds -organisationer klar til de platformsbaserede forretningsmuligheder?

Vi undersøger de strategiske udfordringer, som bl.a. digitalisering, brancheglidninger og anderledes medlemsprofiler har for forretningsbetingelserne i medlemsbaserede organisationer.

Kan medlemstilbud organiseres på nye måder gennem øget platformsbasering? Hvilke aktiviteter og kompetencer skal organisationerne holde fast i, og hvilke områder kan overlades til et fleksibelt netværk af samarbejdspartnere? Risikerer vi at erodere os selv eller konverterer vi tværtimod en overvejende passiv medlemsskare til et aktivt netværk? Disse og mange andre strategiske spørgsmål undersøges på kurset. Kurset gennemføres af førende platformsforskere fra CBS.

Danske arbejdsmarkedsorganisationer - arbejdsgiverorganisationer, fagforbund og a-kasser – gør en stor indsats for at være relevante for deres medlemmer. Der arbejdes med trepartsforhandlinger og fagpolitisk udvikling, ligesom der tilbydes kompetenceudvikling og andre kontante fordele til medlemmerne.

Men medlemmerne er i stigende grad vant til selvbetjening, rådgivning via apps og andre digitale løsninger. Samtidig fastholder organisationerne de traditionelle organiseringsprincipper, hvor der opnås konkurrencekraft gennem monopollignende roller i overenskomstforhandlinger samt ved selv at udvikle, producere og markedsføre medlemsydelser.

Modsat de traditionelle organisationer tænker og handler platformsbaserede organisationer anderledes. De ønsker ikke at kontrollere deres værdikæder for at (for)blive konkurrencedygtige og attraktive for medlemmerne. I stedet vælger de at orkestrere et større netværk af aktører, ressourcer og arbejdsprocesser. Sat på spidsen er det netværket, der er konkurrencekraften og kernekompetencen.

Arbejdsmarkedsorganisationerne har de teoretiske forudsætninger for at arbejde mere platformsbaseret: De består dels af medlemsdemokratier, der producerer politik, dels driftsorganisationer der producerer medlemsydelser. Vi ser nærmere på, hvordan begge dele kan platformsbaseres.

Læs hele teksten Vis mindre

Centrale temaer

I løbet af 3½ intensive kursusdage analyserer og drøfter vi, hvordan en medlemsorganisation bliver endnu mere relevant for sine medlemmer med øget platformsbasering. Sammen med førende platformsforskere kommer vi omkring en række helt centrale temaer:

  • Platformstænkning og -strategi: Hvad er mindsettet bag platforme?
  • Succesfaktorer: Hvad kan arbejdsmarkedsorganisationer lære af succesfulde private, offentlige og non-profit platformsinitiativer?
  • Digitale produktfællesskaber: Hvordan kan medlemsrejser i digitale fællesskaber tilrettelægges?
  • Finansieringsmodeller: Hvordan skabes og fordeles indtægter og udgifter på platforme?
  • Designprincipper: Hvilke designmetoder er hensigtsmæssige ifm. udvikling af platformsinitiativer?
  • Organisering: Hvordan kan platformsinitiativer organiseres?
  • Kompetencer og roller: Hvilke kompetencer og roller knytter der sig til en platformsorganisering?
  • Strategiprocesser: Hvordan kan strategiprocesser tilrettelægges i relation til platformsinitiativer?
  • Politisk og strategisk opbakning: Hvad kræver det ledelsesmæssigt at udvikle en platform? Hvilke aktiviteter kan bidrage til politisk opbakning til et nyt platformsinitiativ? Hvad er mulighederne og udfordringerne ved at organisere et platformsinitiativ i en medlemsbaseret organisation?

  Derudover skal du mellem kursusmodulerne på struktureret vis arbejde med refleksioner over temaet i din egen organisation

Læs hele teksten Vis mindre

Det får du

Med kursusforløbet styrker du

 • dit kendskab til den nyeste teoretiske og praktiske viden om platformsstrategi og -organisering
 • dit kendskab til konkrete redskaber og procesmetoder, der kan bruges til at analysere og designe platforme
 • dit kendskab til de væsentligste udfordringer ved at udvikle og drive en platform og hvordan man kan arbejde med disse
 • din egen optegning af en konkret platformsbaseret forretningsmodel. Du får desuden konkrete input til en egen platformsstrategi og handlingsplan

Som deltager får du også et personligt netværk til ligesindede fagpersoner i andre medlemsbaserede organisationer.

 

Læs hele teksten Vis mindre

Din profil

Kurset henvender sig til dig, der er chef eller specialist i en medlemsbaseret arbejdsmarkedsorganisation og arbejder med strategi, generel forretningsudvikling og/eller konkrete medlemsydelsesområder.

 

Læs hele teksten Vis mindre

Steder

CBS Executive, Porcelænshaven 22, Frederiksberg
Åben i Google Maps
Group
Comwell Køge Strand, Strandvejen 111, 4600 Køge
Åben i Google Maps
Group

Datoer

Tilmeldingsfrist:
To Be Announced

Datoer i 2021:
19. august kl. 16.00-19.00, 2021, Online
7. september kl. 9:30 - 8. september kl. 16.00, 2021, Internat, Comwell Køge Strand
22. september kl. 15.00-19.00 og 23. september kl. 9.00-15.00, 2021, CBS Executive, Frederiksberg

Kurset indledes med et eftermiddags-kick-off i august. Her introduceres kursusforløbet, platformstænkningen og forberedelsen frem til de tre undervisningsdage. Kursusdagene i september er opdelt i 2+1½ kursusdage. De fire dage giver de rette rammer for et aktivt arbejde med de faglige temaer i egen organisation undervejs i forløbet.

Kursusprisen er DKK 19.750 (momsfrit) og inkluderer undervisning, ophold i Køge, forplejning og kursusmateriale. Kursuspris ved samtidig tilmelding fra to eller flere deltagere fra samme afdeling DKK 18.500 (momsfrit).

Kurset er momsfrit, da det udelukkende henvender sig til personer ansat i medlemsbaserede arbejdsmarkedsorganisationer. Vi gør opmærksom på, at du ved tilmelding kan blive bedt om at bekræfte, at jeres organisation er momsfritaget.

Kontakt mig

 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Lyder det som noget for dig?
Book din plads

Download materiale

Tilmelding

Mod platformsbaserede forretningsmuligheder

 • Personlige oplysninger

 • Date Format: DD slash MM slash YYYY
 • Kontaktinfo

 • Firmaoplysninger

 • Parkering

  Når programlektioner afholdes hos CBS Executive i Porcelænshaven, tilbydes deltagerne parkering i nærliggende parkeringskælder til kr. 80 pr. dag. Parkeringsgebyret bliver faktureret sammen med kursusdeltagelsen.
 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Efter tilmelding modtager du bekræftelse og yderligere information på e-mail inden for 3-5 arbejdsdage. Betaling sker vha faktura, der udsendes på e-mail eller via EAN-nummer.

Kursusfakta

Kontakt

Undervisningssprog
Dansk
Startdato
TBA
Varighed
3,5 dage
Steder
CBS Executive, Porcelænshaven 22, Frederiksberg / Comwell Køge Strand, Strandvejen 111, 4600 Køge
Deltagergebyr, eks. moms.
DKK 19750 (momsfrit)
Portræt af Kristine Hyllested
Portræt af Kirsten Ryelund