Startdato 13. nov. 2023
Deltagergebyr, eks. moms. DKK 24.500
Varighed 3 dage
Undervisningssprog Dansk
Kursus & uddannelser

Den personlige ledertaler: Taler og talere der skaber værdi

Kom med til Rom!

På dette intensive 3-dages kursus i Rom sætter vi fokus på, hvordan man som leder kan få værdier til at leve i organisationen.

Udvikl din personlige talerprofil

Hvor der er ledere, er der taler. Og hvor der er taler, er der værdier: Organisationens værdier, afdelingens værdier, medarbejdernes værdier, interessenternes værdier og lederens personlige værdier. Men hvordan får man som leder værdier til at leve i organisationen?

Vi bruger Roms historiske nøglesteder til at tydeliggøre pointer om, hvordan man som leder kan udnytte stedets og rummets retorik, opøve sit individuelle retoriske repertoire, træde i karakter som værdibaseret taler og udvikle sin personlige talerprofil.

Er du interesseret i dette kursus, kunne kurserne Retorisk Lederskab og Storytelling som Ledelsesværktøj - Fra Strategi til Virkelighed også være relevante for dig.

 

Læs hele teksten Vis mindre

Indhold i forløbet

Værdier introduceres ofte i store, strategiske ledertaler, men de implementeres og cementeres i lederens daglige tale. Værdier vækkes til live og får konkret betydning, når lederen byder velkommen og runder af, holder takketaler, præsenterer nye medarbejdere og siger farvel til dem der rejser, når man smalltalker ved konferencen, middagen eller på gangen. Kurset sætter fokus på alle de små og store ceremonielle talesituationer og på hverdagens uformelle talesituationer, hvor lederen har en strategisk mulighed for at tale personligt og værdibaseret.

Det er svært at tale bemærkelsesværdigt om værdier, man ikke selv kan mærke. Vi præsenterer derfor teknikker til at personificere værdier, og teknikker der får værdierne til at bo i krop og stemme. Vi opøver teknikker til at fremføre taler uden manuskript, og arbejder med at udfinde hver enkelt leders foretrukne forberedelsesform i forskellige typer af ledertaler. Teknikkerne giver lederen et retorisk repertoire til at tale med forberedt spontanitet.

Kurset har fokus på den personlige ledertaler. Vi arbejder ud fra den grundpointe, at man foruden de retoriske teknikker må have blik for sine personlige præferencer for at kunne fremstå troværdig og med gennemslagskraft i det mundtlige rum. Kurset har fokus på at undersøge den enkelte deltagers retoriske færdigheder og kommunikative tilbøjeligheder for at udvikle en personlig talerprofil og værdibaseret retorik. Øvelser (spontane som forberedte), retorisk coaching og individuel feedback er i højsædet. Både de fælles ekskursioner og måltider i Rom vil blive udnyttet som retoriske træningsarenaer. Det kan fx være i form af deltagernes værdisættende lejlighedstaler under middagene og opbygning af et arsenal af udtryksformer i Peterskirken.

Download kursusbeskrivelse i pdf øverst på siden.

Læs hele teksten Vis mindre

Det får du

 • Indblik i ledertalen som et redskab til at styrke værdier
 • Fortrolighed med alle de talesituationer, som den moderne leder kan benytte til at fremme værdier: Microtaler, lejlighedstaler, takketaler
 • Et sprogligt beredskab, der kan aktiveres i værdiskabende talesituationer
 • Teknikker til at udarbejde og fremføre taler uden fuldt manuskript
 • Et beredskab til at anerkende medarbejdere på måder, der sætter spor og værdi
 • Et repertoire af værdiskabende smalltalk, der kan aktiveres ved kaffemaskinen og under firma- eller konferencemiddagen
 • Forståelse for stedets, rummets og stemningens retoriske betydning
 • Indblik i egen talerprofil med fokus på forholdet mellem personlighedstype, forberedelsesmåder og retoriske automatpiloter
 • Teknikker til at kultivere værdier kropsligt, så de ikke blot høres, men mærkes
Læs hele teksten Vis mindre

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til private og offentlige ledere og projektledere, der interesserer sig for forholdet mellem retorik og ledelse, og som trives i et intensivt, udfordrende og atypisk læringsmiljø.

Kurset er udviklet som et overbygningsmodul på sommerskolekurset Retorisk Lederskab. Men det er ikke en forudsætning for at deltage i dette kursus, at man har taget Retorisk Lederskab.

Læs hele teksten Vis mindre

Datoer

Tilmeldingsfrist:
01. aug. 2023
Tilføj til kalender 2023-08-01 00:00:00 2023-08-01 23:59:59 Europe/Copenhagen Den personlige ledertaler: Taler og talere der skaber værdi På dette intensive 3-dages kursus i Rom sætter vi fokus på, hvordan man som leder kan få værdier til at leve i organisationen. CBS-Executive CBS-Executive
Timer pr. dag: 7.5

November 2023 (uge 46):
Fra mandag d. 13. november kl. 17
til torsdag d. 16. november kl. 17

Kontakt mig

 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Lyder det som noget for dig?
Book din plads

Download materiale

Tilmelding

Den personlige ledertaler: Taler og talere der skaber værdi

 • Personlige oplysninger

 • DD slash MM slash YYYY
 • Kontaktinfo

 • Firmaoplysninger

 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Efter tilmelding modtager du bekræftelse og yderligere information på e-mail inden for 5 arbejdsdage. Betaling sker vha faktura, der udsendes på e-mail eller via EAN-nummer.

Kursusfakta

Kontakt

Undervisningssprog
Dansk
Startdato
13. nov. 2023
Varighed
3 dage
Steder
Rom
Deltagergebyr, eks. moms.
DKK 24.500
Portræt af Nina Ingvartsen
Portræt af Tobias Thaning
Luk besvarelse Alle kurser og uddannelser
spinner
Finder dine anbefalede kurser

Hvad søger du kurser inden for?

Board Leadership
Management & Leadership
Strategy & Business Development
Nyt fra CBS Executive Fonden

Hvad er din nuværende rolle?

Mellemleder
Specialist & Projektleder
Topleder

Hvad er dit mål?

Faglig opdatering
Kompetenceudvikling
Personlig udvikling
Vælg en eller flere

Hvor lang tid vil du sætte af?

2-4 dage
5-7 dage
8+ dage
Vælg en eller flere