Performance Management 2.0
Fleksibel og værdiskabende brug af måling, evaluering og belønning i organisationer
Styrk organisationsudviklingen
Digitalisering, nye ledelsessmodeller og organisationsformer samt målet om bæredygtighed skaber i dag helt nye fundamenter for performance management. Samtidig er evnen til at formulere, evaluere og belønne præstation og resultater stadig helt afgørende for virksomheders konkurrencekraft. Ledere og medarbejdere har brug for nye måder at navigere i en stadig mere foranderlig verden.
Virksomheder og organisationer skal arbejde med målinger og belønning på nye måder og give performance management et bredere afsæt og et mere fleksibelt og udviklingsorienteret format. På dette kursus får du overblik over de vigtigste performance management systemer og processer i organisationer og deres udvikling.
Kurset blev i 2021 evalueret til 4,8 på en skala fra 1-5, hvor 5 svarer til meget tilfredsstillende.
Indhold i forløbet
Kurset tager afsæt i den nye version af performance management, der i øjeblikket vokser frem i både private og offentlige organisationer. Denne version tænker performance på tværs af funktionsområder og sætter fokus på de adfærdsmæssige effekter af måling og belønning.
På kurset navigeres der imellem flere forskellige formål og roller for målinger, evalueringer og belønning i organisationer ift. at skabe både dialog, læring, incitament og beslutningsgrundlag. Vi arbejder med performance information i flere forskellige formater, og orienterer os imod designkriterier, der handler om at skabe ikke alene komplethed og kontrollerbarhed, men også fairness og tillid.
Download kursusbeskrivelse som pdf øverst på denne side.
Det får du
Du vil styrke dine kompetencer inden for en række områder, bl.a. vil du:
- Få overblik over de forskellige design, man kan vælge mellem, når det drejer sig om måling og belønning af præstation og resultater
- Få indsigt i de centrale adfærdsmæssige mekanismer, der er på spil i forbindelse med performance management
- Kunne designe performance management systemer og -processer, der understøtter de forretningsmæssige mål såsom bæredygtighed og digitalisering
- Skabe balance mellem bløde og hårde aspekter af performance management, herunder forstå hvad gode mål, målinger og feedbackprocesser er, og forstå hvilken indflydelse digitalisering kan have på disse processer
- Kunne identificere og udvikle de ledelseskompetencer, der er behov for
- Bruge analyser af den organisatoriske kontekst i designet af performance management systemer og processer for at sikre ’best fit’
- Få et sprog og en begrebsramme, der går på tværs af faggrupper
- Blive opdateret på de nyeste tanker og ideer om performance management
Vi lægger vægt på deltagernes involvering og aktive læring gennem en kombination af dialog-forelæsninger, analyser af deltagernes egne performance management systemer og -processer, case-diskussioner og gruppearbejde.
Du vil bl.a. indgå i diskussioner af en række ledelsesmæssige overvejelser, der også bør indgå i designprocessen af performance management, fx vedr. motivation og resultatløn, samt koblingen mellem organisationens strategi og performance management.
Deltagerprofil
HR-chefer og -konsulenter, økonomichefer, forretningskonsulenter, ledere og andre, der ønsker indsigt i mulighederne og udfordringerne med målinger og evalueringer.
Super fagligt niveau
- Pernille Heering, chefkonsulent og HR partnerchef, Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Utroligt lærerigt
- Anonym
Virkelig inspirerende og lærerigt
- Martin Brandt, driftsdirektør, Compass Group
Super undervisere
- Emil Hjordt Jensen, partner, Eksponent APS
Fin balance af undervisningen
God progression og sammenhæng
- Deltager på Strategisk Performance Management 2020
Godt mix af teori og praksis
- Deltager på Strategisk Performance Management 2020
Helt outstanding
- Deltager på Strategisk Performance Management
Velkvalificerede undervisere
- Deltager på Strategisk Performance Management
Interessant og spennende kurs
- Lene Einang Flach, Leder, Strategisk Virksomhetsstyring, Norsk Rikskringkasting
Højt fagligt og pædagogisk niveau
- Jan Holler Foget, Uddannelseschef, UCN Teknologi
Steder
Datoer
14. – 16. august 2023
Mandag - onsdag kl. 9.00 - ca. 16.30