Startdato 17. nov. 2024
Deltagergebyr, eks. moms. DKK 28.000
Varighed 3 dage
Undervisningssprog Dansk
Kursus & uddannelser

Bestyrelsesuddannelse i ESG

Professor Andreas Rasche on ESG

Formål

Bæredygtighed og ESG er blevet et hovedemne i bestyrelseslokalerne og i topledelserne. Det har undervejs udviklet sig fra et compliance spørgsmål til især også at være en offensiv dagsorden om purpose, strategi og værdiskabelse.

Samfundet har på tværs af brancher øgede forventninger til virksomheders positive bidrag. NGO’ere og andre stakeholdere kræver øget transparens og ønsker dialog. Hvordan tilrettelægger bestyrelsen og direktionen en relevant proces? Hvordan og hvornår skal ejere og stakeholders involveres? Mediernes øjne er rettet mod virksomhedernes ageren og greenwashing er et emne, der også finder vej til bestyrelseslokalerne. Samtidig har 2022 betydet helt nye udfordringer for top beslutningstagere, som har måttet forholde sig til værdikæden på nye måder pga. fortsatte Covid nedlukninger og krig i Europa. Behovet for grøn omstilling synes større end nogensinde. Der er risici, udfordringer og muligheder i alle brancher og virksomhedstyper.

EU er med Green Deal og 10-punktsplanen for Sustainable Finance ambitiøs i forhold til at lykkes med at blive Net-Zero i 2050. Sustainable Finance er både regulering af bæredygtighed med betydning for alle virksomheder og samtidig er finanssektoren omfattet af en særlig regulering. Sustainable Finance initiativerne skal sikre, at det er privat kapital, der skal finansiere investeringerne i grøn omstilling og skabe nye bæredygtige forretningsaktiviteter. I første omgang rettes fokus mod klima og senere mod biodiversitet og cirkulær økonomi.

Den private sektor og finanssektoren er således tildelt nøglerollen. Bestyrelser i alle brancher skal overveje om og hvordan bæredygtighed integreres i forretningsmodel og strategi, produktudvikling og rapportering. Banker og institutionelle investorer er vigtige stakeholdere, men også kunder og leverandører har øgede forventninger til virksomhederne, herunder til rapportering på ikke-finansielle nøgletal. Det samme gælder i høj grad forbrugere og virksomhedens medarbejdere.

 • Hvilke kompetencer skal der være til stede i bestyrelsen? Er tiden til i højere grad at onboarde kemikere og ingeniører?
 • Hvordan kan/skal bestyrelsen og direktionen indrette sit arbejde med bæredygtighedsstrategi og rapportering? Hvordan involveres bestyrelsen i arbejdet med omstillingen?
 • Hvordan kan man arbejde med bæredygtighed i forskellige bestyrelsesudvalg?
 • Hvad lægger myndighederne vægt på omkring greenwashing, og hvad kigger journalisten efter?
Læs hele teksten Vis mindre

Indhold i forløbet

Blandt de temaer, der vil indgå på kurset, er:

 • Baggrunden for bæredygtig finansiering
 • EU-regulering og taksonomien
 • Bestyrelsens indretning
 • Bæredygtig bank og bankens forretningsstrategi
 • Stakeholder værdi og aktivt ejerskab
 • Bæredygtig finansiering og risiko
 • Rapportering, data og teknologi
 • Investeringsovervejelser, ejerskab og exit
 • Finanstilsynets perspektiv
Læs hele teksten Vis mindre

Det får du

Programmet giver overblik og større strategisk forståelse for bestyrelsens væsentligste opgaver, problemstillinger og dilemmaer i forhold til ESG. Både ud fra strategiske-, governance og risikoperspektiver samt med sigte på bestyrelsens rolle i forhold til at sikre værdiskabelse.

Deltagerne vil opnå indsigt i bestyrelsens rolle, ansvar og samspil med direktionen, stakeholdere og rådgivere. Målsætningen er, at deltagerne skal kunne anvende viden og nye kompetencer i bestyrelsesmøder og i varetagelse af bestyrelsens opgaver og ansvar i samspil med topledelsen. Der lægges vægt på tværfaglighed og helhedsforståelse.

Det er ambitionen at bidrage til udvikling af det generelle kompetenceniveau i bestyrelser og ledelse.

Læs hele teksten Vis mindre

Deltagerprofil

Programmet henvender sig til alle, der arbejder eller har en ambition om at arbejde professionelt med bestyrelsesarbejde og topledelse i finans, private equity, industriselskaber og serviceselskaber, hvor samspil med banker og kapitalmarkedet er afgørende. Programmet er relevant for en bredere kreds herunder bestyrelsesmedlemmer, direktører, CFO’s, og andre ledende medarbejdere med samspil til bestyrelsen (revisionschefer, chefjurister, investeringschefer, sekretariatschefer, chefer for Sustainability og ESG m.v.) samt ministerier og andre myndigheder, rådgivere til virksomheders bestyrelser og topledere.

Steder

CBS Executive Fonden
Åben i Google Maps
Group

Datoer

Tilmeldingsfrist:
18. nov. 2024
Tilføj til kalender 2024-11-18 00:00:00 2024-11-18 23:59:59 Europe/Copenhagen Bestyrelsesuddannelse i ESG – Efterår 2024 Uddannelsen giver overblik og større strategisk forståelse for bestyrelsens væsentligste opgaver, problemstillinger og dilemmaer i forhold til Sustainable Finance og ESG. Både ud fra strategiske-, governance- og risikoperspektiver samt med sigte på bestyrelsens rolle i forhold til at sikre værdiskabelse. Deltagerne vil opnå indsigt i bestyrelsens rolle, ansvar og samspil med direktionen, stakeholdere og rådgivere. Målsætningen er, at deltagerne skal kunne anvende viden og nye kompetencer i bestyrelsesmøder og i varetagelse af bestyrelsens opgaver og ansvar i samspil med topledelsen. Der lægges vægt på tværfaglighed og helhedsforståelse. CBS-Executive CBS-Executive
Timer pr. dag: 8

Dag 1: 18. november 2024
Dag 2: 19. november 2024
Dag 3: 13. december 2024

Kontakt mig

 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Lyder det som noget for dig?
Book din plads

Tilmelding

Bestyrelsesuddannelse i ESG – Efterår 2024

 • Personlige oplysninger

 • DD slash MM slash YYYY
 • Kontaktinfo

 • Firmaoplysninger

 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Efter tilmelding modtager du bekræftelse og yderligere information på e-mail. Betaling sker vha faktura, der ligeledes udsendes på e-mail.

Kursusfakta

Kontakt

Undervisningssprog
Dansk
Startdato
17. nov. 2024
Varighed
3 dage
Steder
CBS Executive Fonden
Deltagergebyr, eks. moms.
DKK 28.000
Portræt af Bente Overgaard
Programdirektør Anette Clausen
Portræt af Tina Eskildsen
Portræt af Emma Pedersen
Luk besvarelse Alle kurser og uddannelser
spinner
Finder dine anbefalede kurser

Hvad søger du kurser inden for?

Board Leadership
Management & Leadership
Strategy & Business Development

Hvad er din nuværende rolle?

Mellemleder
Specialist & Projektleder
Topleder

Hvad er dit mål?

Faglig opdatering
Kompetenceudvikling
Personlig udvikling
Vælg en eller flere

Hvor lang tid vil du sætte af?

2-4 dage
5-7 dage
8+ dage
Vælg en eller flere