Startdato 09. mar. 2022
Deltagergebyr, eks. moms. 16.000
Varighed 3 dage
Undervisningssprog Dansk
Kursus & uddannelser

Bestyrelsesarbejde i Sustainable Finance og ESG 2022-01

Formål

Bæredygtighed og ESG er blevet et hovedemne i bestyrelseslokalerne og undervejs fra et compliance spørgsmål til en offensiv dagsorden om purpose, strategi og værdiskabelse. Samfundet har på tværs af brancher øgede forventninger til virksomheders positive bidrag. NGO’ere og andre stakeholdere kræver øget transparens og ønsker dialog. Hvordan tilrettelægger bestyrelsen og direktionen en relevant proces? Hvordan og hvornår skal ejere og stakeholders involveres? Mediernes øjne er rettet mod virksomhedernes ageren. Der er risici, udfordringer og muligheder i alle brancher og virksomhedstyper.

EU’s 10-punktsplan for Sustainable Finance har til formål, at fremme investeringer i grøn omstilling og skabe nye bæredygtige forretningsaktiviteter – i første omgang rettet mod klima og senere mod biodiversitet og cirkulær økonomi.

Den private sektor og finanssektoren er tildelt nøglerollen. I alle brancher skal bæredygtighed integreres i forretningsmodel og strategi, produktudvikling og rapportering. Banker og institutionelle investorer er virksomhedens nøglestakeholdere, men også kunder og leverandører har øgede forventninger herunder til rapportering på ikke-finansielle nøgletal. Nogle er begyndt at stille krav om, at virksomheder skal kunne måle CO2 udledningen fra f.eks. underleverandører i form af scope 3 mål. Det er ikke længere nok at kunne redegøre på egen udledning (scope 1) og energiforbrug i virksomhedsaktiviteten (scope 2).

Væsentligst i EU roadmappen for Sustainable Finance er en fælles taksonomi for, hvad der er grønt (E). Vi kan ikke længere selv bestemme, hvad der er “grønt ”. Taksonomien er “horisontalt” reguleret på tværs af brancher med løbende udvidelse til flere og flere. Senere ventes også en fælles taksonomi for social (S) og governance (G). Transparens og fælles standarder er værktøjerne og skal mindske risikoen for greenwashing. En enorm omstilling med nye forretningsmuligheder og risici venter.

Mange virksomheder skal inden så længe blive klar
til at rapportere på både nye nøgletal, samt redegøre for
muligheder og risici som følge af klimaændringerne.
Men hvad med data og datas validitet?

Pensionsselskaber og asset managers skal integrere ESG og bæredygtighedsrisici i deres produkter og klassificere investeringsfonde i forhold til bæredygtighed, nu efter ens regelsæt. Hvordan vil institutionelle virksomheder investere og udøve aktivt ejerskab fremover? Hvordan indgår ESG i deres due diligence før investering. Alle virksomheder har en bankforbindelse – hvordan kan virksomhedens långivere forventes at agere, når de på den ene side skal finansiere den store transformation, men også tage vare på risici og understøtte Parisaftalen? Vil det påvirke deres kreditgivning?

 • Hvilke kompetencer skal der være til stede i bestyrelsen? Er tiden til i højere grad at onboarde kemikere og ingeniører?
 • Hvordan kan/skal bestyrelsen og direktionen indrette sit arbejde med bæredygtighedsstrategi og rapportering?
 • Hvad lægger tilsynsmyndighederne vægt på omkring greenwashing, og hvad kigger journalisten efter ?
Læs hele teksten Vis mindre

Indhold i forløbet

Emner

Blandt de temaer, der vil indgå på kurset, er:

 • Baggrunden for bæredygtig finansiering
 • 10-punktsplanen
 • Taksonomien og industriselskabet
 • Bestyrelsens indretning og Sustainable Finance
 • Bæredygtig bank og bankens forretningsstrategi
 • Pensions- og investeringsfonde, stakeholder værdi, aktivt ejerskab
 • Bæredygtig finansiering og risiko
 • Rapportering, data og teknologi
 • Sustainability-linked produkter
 • Sustainable Finance og betydning for kapitalfondenes investeringsovervejelser, ejerskab og exit
 • Finanstilsynets perspektiv
 • Perspektivering –  USA & Kina
Læs hele teksten Vis mindre

Det får du

Programmet giver overblik og større strategisk forståelse for bestyrelsens væsentligste opgaver, problemstillinger og dilemmaer i forhold til Sustainable Finance og ESG. Både ud fra strategiske-, governance og risikoperspektiver samt med sigte på bestyrelsens rolle i forhold til at sikre værdiskabelse.

Deltagerne vil opnå indsigt i bestyrelsens rolle, ansvar og samspil med direktionen, stakeholdere og rådgivere. Målsætningen er, at deltagerne skal kunne anvende viden og nye kompetencer i bestyrelsesmøder og i varetagelse af bestyrelsens opgaver og ansvar i samspil med topledelsen. Der lægges vægt på tværfaglighed og helhedsforståelse.

Det er ambitionen at bidrage til udvikling af det generelle kompetenceniveau i bestyrelser og ledelse.

Læs hele teksten Vis mindre

Deltagerprofil

Programmet henvender sig til alle, der arbejder eller har en ambition om at arbejde professionelt med bestyrelsesarbejde og topledelse i finans, private equity, industriselskaber og serviceselskaber, hvor samspil med banker og kapitalmarkedet er afgørende. Programmet er relevant for en bredere kreds herunder bestyrelsesmedlemmer, direktører, CFO’s, og andre ledende medarbejdere med samspil til bestyrelsen (revisionschefer, chefjurister, investeringschefer, sekretariatschefer, chefer for Sustainability og ESG m.v.) samt ministerier og andre myndigheder, rådgivere til virksomheders bestyrelser og topledere.

Steder

CBS Executive Fonden
Åben i Google Maps
Group

Datoer

Tilmeldingsfrist:
08. mar. 2022
Tilføj til kalender 2022-03-08 00:00:00 2022-03-08 23:59:59 Europe/Copenhagen Bestyrelsesarbejde i Sustainable Finance og ESG 2022-01 Uddannelsen giver overblik og større strategisk forståelse for bestyrelsens væsentligste opgaver, problemstillinger og dilemmaer i forhold til Sustainable Finance og ESG. Både ud fra strategiske-, governance- og risikoperspektiver samt med sigte på bestyrelsens rolle i forhold til at sikre værdiskabelse. Deltagerne vil opnå indsigt i bestyrelsens rolle, ansvar og samspil med direktionen, stakeholdere og rådgivere. Målsætningen er, at deltagerne skal kunne anvende viden og nye kompetencer i bestyrelsesmøder og i varetagelse af bestyrelsens opgaver og ansvar i samspil med topledelsen. Der lægges vægt på tværfaglighed og helhedsforståelse. CBS-Executive CBS-Executive
Timer pr. dag: 8

Dag 1: 9. marts 2022

Dag 2: 29. marts 2022

Kontakt mig

 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Lyder det som noget for dig?
Book din plads

Tilmelding

Bestyrelsesarbejde i Sustainable Finance og ESG 2022-01

 • Personlige oplysninger

 • DD slash MM slash YYYY
 • Kontaktinfo

 • Firmaoplysninger

 • Vilkår og betingelser

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Efter tilmelding modtager du bekræftelse og yderligere information på e-mail. Betaling sker vha faktura, der ligeledes udsendes på e-mail.

Kursusfakta

Kontakt

Undervisningssprog
Dansk
Startdato
09. mar. 2022
Varighed
3 dage
Steder
CBS Executive Fonden
Deltagergebyr, eks. moms.
16.000
Portræt af Bente Overgaard
Programdirektør Anette Clausen
Luk besvarelse Alle kurser og uddannelser
spinner
Finder dine anbefalede kurser

Hvad søger du kurser inden for?

Board Leadership
Management & Leadership
Strategy & Business Development

Hvad er din nuværende rolle?

Mellemleder
Specialist & Projektleder
Topleder

Hvad er dit mål?

Faglig opdatering
Kompetenceudvikling
Personlig udvikling
Vælg en eller flere

Hvor lang tid vil du sætte af?

2-4 dage
5-7 dage
8+ dage
Vælg en eller flere