Bestyrelsesuddannelsen – Investeringsforeninger, administrationsselskaber og kapitalforvaltere – Efterår 2021-2
Godkendt af Finanstilsynet
Formål
Uddannelsen Bestyrelsesarbejde i Finansielle Virksomheder - Investeringsforeninger, administrationsselskaber og kapitalforvaltere har til formål at give medlemmer i disse bestyrelser og direktioner en grundlæggende forståelse for arbejdet i bestyrelseslokalet og samspillet mellem bestyrelse og direktion med vægt på de særlige forhold, der gør sig gældende for denne branche.
Fokus er således på bestyrelsesansvar, governance og best practice for bestyrelsesarbejde, risikostyring, outsourcing problematikker og bestyrelsens arbejde med ESG, samfundsansvar og vurdering af afkast.
Det er ambitionen at bidrage til udvikling af det generelle kompetenceniveau i bestyrelser i Investeringsforeninger, administrationsselskaber og kapitalforvaltere. Derfor tager uddannelsen ligeledes udgangspunkt i mange af de situationer og dilemmaer, som bestyrelsesmedlemmer potentielt kan opleve i denne branche.
Indhold i forløbet
Blandt de temaer, der vil indgå i programmet, er:
- Bestyrelsens opgaver og bestyrelsesansvar, de juridiske rammer for bestyrelsens arbejde og regulering af Investeringsforeninger
- Outsourcing og bestyrelsens ansvar
- Værdikæden: Administration, kapitalforvaltning og distribution
- Investeringsstrategi og risiko
- Rapportering til kunder - praktikken omkring investeringsstrategi og risiko
- Investorbeskyttelse og compliance
- Kapitalforvalterens risikoforhold og solvens
- Bestyrelsens ansvar og rolle i forhold til kapitalforvalterens evne til at skabe afkast
- Forretningsmodel og IT – bestyrelsens rolle
- Cyberrisiko, cybersikkerhed og cyber resilience
- ESG og investeringsuniverset
- Sustainable Finance – EU lovgivning og implikation for investeringsforeninger
- Regnskab og rapportering
- Bestyrelsesevaluering og Fit & Proper
Undervisningen består af en kombination af forelæsninger, dialog, casediskussioner og perspektivering samt hjemmearbejde i begrænset omfang. Fokus på deltagernes aktive deltagelse og erfaringer vægtes højt.
Det får du
Uddannelsen består af 3 undervisningsdage fordelt over et par måneder. Uddannelsen giver overblik og større forståelse for bestyrelsens vigtigste opgaver og problemstillinger, indsigt i bestyrelsens rolle, ansvar og samspil med direktionen og stakeholders.
Målsætningen er, at deltagerne skal kunne tage deres viden og nye kompetencer i anvendelse til bestyrelsesmøder og i øvrigt i varetagelse af bestyrelsens opgaver og ansvar.
Ambitionen er ligeledes at fremme tværfaglighed, helhedsforståelse, herunder forståelse af ansvar i den samlede værdikæde ud mod kunden, samt på de lovmæssige rammer og samfundsmæssige vilkår for bestyrelsens arbejde med værdiskabelse, strategi og risikostyring.
Deltagerprofil
Programmet henvender sig til alle, der arbejder eller har en ambition om at arbejde professionelt med bestyrelsesarbejde i denne branche. Uddannelsen er også relevant for en bredere kreds end kun bestyrelsesmedlemmer, f.eks. direktører og ledende medarbejdere med samspil til bestyrelsen (eksempelvis revisionschefer, chefjurister, chief risk officers, investeringschefer, sekretariatschefer eller lignende) samt myndigheder og rådgivere.
Uddannelsen er forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet som obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige (36 lektioner).
Steder
Datoer
Efterår 2021:
1. september
5.-6. oktober