Bestyrelsesuddannelsen i Pension & Forsikring – 2024-1
Godkendt af Finanstilsynet
Formål
Bestyrelsesarbejde i Finansielle Virksomheder er godkendt af Finanstilsynet.
Vær særlig opmærksom på følgende:
I lov om finansiel virksomhed er kravet jf. § 64 b, stk. 1, at et medlem af bestyrelsen i et pengeinstitut, et realkreditinstitut eller forsikringsselskab skal hurtigst muligt og senest 12 måneder efter indtræden i bestyrelsen gennemføre et kursus (…).
Det er således en del af lovkravet, at kurset er gennemført senest 12 måneder efter indtræden. jf. Finanstilsynet.
Indhold i forløbet
Programmet består af 5 undervisningsdage (2 dage, 2 dage og 1 dag) fordelt over nogle måneder i foråret 2023. Uddannelsen er godkendt af Finanstilsynet og opfylder undervisningsindhold, kompetenceområder og læringsmål i henhold til “Bekendtgørelse om grundkursus for medlemmer af bestyrelsen i pengeinstitutter, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber”. Deltagerne undervises inden for 14 specifikke kompetenceområder, som bestyrelsesmedlemmer i pensions- og forsikringsselskaber skal have kendskab til.
Deltagere modtager efterfølgende bevis på gennemført uddannelse.
Læs mere om kurset her.
Udbytte
Det er ambitionen at bidrage til udvikling af kompetenceniveauet i bestyrelser i pensions- og forsikringsselskaber samt generelt at sætte fokus på bestyrelsens væsentligste opgaver: værdiskabelse, risikostyring, governance og best practice bestyrelsesarbejde.
Undervisere
Undervisningen faciliteres af undervisere med et højt kompetence- og erfaringsniveau. Professorer fra Københavns Universitet (KU) og Copenhagen Business School (CBS) i tæt samarbejde med rådgivere fra Kromann Reumert og EY samt erfarne bestyrelses- og direktionsmedlemmer med baggrund og erfaring fra den finansielle sektor. I undervisningslokalet er der samtidigt altid en professor, en bestyrelsesformand henholdsvis direktør samt en eller flere senior rådgivere.
På hver uddannelse består undervisningsteamet af flere end 30 personer, der giver præsentationer, medvirker i case-diskussioner, og som sikrer perspektivering til bestyrelsens ansvar, opgaver, relationer og dilemmaer.
Deltagerprofil
Programmet er målrettet nye såvel som erfarne bestyrelsesmedlemmer, direktører og rådgivere til bestyrelser i pensions- og forsikringsselskaber, som ønsker at udvikle deres kompetencer og indsigt. Uddannelsen er også relevant for ledende medarbejdere i samspil med bestyrelsen, eksempelvis hvis du er revisionschef, chefjurist, chief risk officer, investeringschef, sekretariatschef, advokat eller lignende.
Uddannelsen er forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet som obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige (53 lektioner).
Steder
Datoer
Dag 1: den 22. april 2024
Dag 2: den 23. april 2024
Dag 3: den 21. maj 2024
Dag 4: den 22. maj 2024
Dag 5. den 10. juni 2024