Startdato 22. okt. 2023
Deltagergebyr, eks. moms. DKK 40.000
Varighed 5 dage
Undervisningssprog Dansk
Kursus & uddannelser

Bestyrelsesuddannelsen i Bank & Realkredit - Efterår 2024

Godkendt af Finanstilsynet

Formål

Bestyrelsesarbejde i Finansielle Virksomheder er godkendt af Finanstilsynet.

Vær særlig opmærksom på følgende: I lov om finansiel virksomhed er kravet jf. § 64 b, stk. 1, at et medlem af bestyrelsen i et pengeinstitut, et realkreditinstitut eller forsikringsselskab skal hurtigst muligt og senest 12 måneder efter indtræden i bestyrelsen gennemføre et grundkursus (…). Det er således en del af lovkravet, at grundkurset er gennemført senest 12 måneder efter indtræden.  jf. Finanstilsynet.

Bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder introducerer nye og erfarne bestyrelsesmedlemmer til opdateret viden og indføring i kompetencer, som er nødvendige for fremadrettet at kunne varetage bestyrelseshverv i pengeinstitutter, realkreditinstitutter og lignende.

Kurset underviser i bestyrelsens overvejelser og beslutninger om væsentlige opgaver og problemstillinger for finansielle selskaber. Kurset lægger vægt på de særlige forhold, der gør sig gældende for banker og realkreditinstitutter samt forener lovmæssige rammer med forskningsbaseret viden og erfaringer fra bestyrelseslokalerne.

 

Læs hele teksten Vis mindre

Indhold i forløbet

Programmet består af 5 undervisningsdage (2 dage, 2 dage og 1 dag) fordelt over nogle måneder i foråret 2023. Uddannelsen er godkendt af Finanstilsynet og opfylder undervisningsindhold, kompetenceområder og læringsmål i henhold til “Bekendtgørelse om grundkursus for medlemmer af bestyrelsen i pengeinstitutter, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber”. Deltagerne undervises inden for 14 specifikke kompetenceområder, som bestyrelsesmedlemmer i penge- og realkreditinstitutter skal have kendskab til.

Deltagerne modtager efterfølgende bevis på gennemført uddannelse.

Læs mere om kurset her

Læs hele teksten Vis mindre

Udbytte

Det er ambitionen at bidrage til udvikling af kompetenceniveauet i bestyrelser i penge- og realkreditinstitutter samt generelt at sætte fokus på bestyrelsens væsentligste opgaver: værdiskabelse, risikostyring, governance og best practice bestyrelsesarbejde.

Læs hele teksten Vis mindre

Undervisere

Undervisningen faciliteres af undervisere med et højt kompetence- og erfaringsniveau. Professorer fra Københavns Universitet (KU) og Copenhagen Business School (CBS) i tæt samarbejde med rådgivere fra Kromann Reumert og EY samt erfarne bestyrelses- og direktionsmedlemmer med baggrund og erfaring fra den finansielle sektor. I undervisningslokalet er der samtidigt altid en professor, en bestyrelsesformand henholdsvis direktør samt en eller flere senior rådgivere.

På hver uddannelse består undervisningsteamet af flere end 30 personer, der giver præsentationer, medvirker i case-diskussioner, og som sikrer perspektivering til bestyrelsens ansvar, opgaver, relationer og dilemmaer.

Læs hele teksten Vis mindre
Billede af gruppediskussion

Deltagerprofil

Programmet er målrettet nye såvel som erfarne bestyrelsesmedlemmer, direktører og rådgivere til bestyrelser i bank- og realkreditinstitutter, som ønsker at udvikle deres kompetencer og indsigt. Uddannelsen er også relevant for ledende medarbejdere i samspil med bestyrelsen, eksempelvis hvis du er revisionschef, chefjurist, chief risk officer, investeringschef, sekretariatschef, advokat eller lignende.

Uddannelsen er forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet som obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige (58 lektioner).

Steder

CBS Executive Fonden
Åben i Google Maps
Group

Datoer

Tilmeldingsfrist:
21. okt. 2023
Tilføj til kalender 2023-10-21 00:00:00 2023-10-21 23:59:59 Europe/Copenhagen Bestyrelsesuddannelsen i Bank & Realkredit - Efterår 2024 Bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder introducerer nye såvel som erfarne bestyrelsesmedlemmer til opdateret viden og indføring i kompetencer, som er nødvendige for fremadrettet at varetage bestyrelseshverv i pengeinstitutter og realkreditinstitutter. CBS-Executive CBS-Executive
Timer pr. dag: 8

Dag 1: Tirsdag den 22. oktober 2024

Dag 2: Onsdag den 23. oktober 2024

Dag 3: Torsdag den 21. november 2024

Dag 4: Fredag den 22. november 2024

Dag 5: Torsdag den 12. december 2024

Kontakt mig

  • Vilkår og betingelser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Lyder det som noget for dig?
Book din plads

Tilmelding

Bestyrelsesuddannelsen i Bank & Realkredit - Efterår 2024

  • Personlige oplysninger

  • DD slash MM slash YYYY
  • Kontaktinfo

  • Firmaoplysninger

  • Vilkår og betingelser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Efter tilmelding modtager du bekræftelse og yderligere information på e-mail. Betaling sker vha faktura, der ligeledes udsendes på e-mail.

Kursusfakta

Kontakt

Undervisningssprog
Dansk
Startdato
22. okt. 2023
Varighed
5 dage
Steder
CBS Executive Fonden
Deltagergebyr, eks. moms.
DKK 40.000
Portræt af Bente Overgaard
Programdirektør Anette Clausen
Portræt af Tina Eskildsen
Portræt af Emma Pedersen
Luk besvarelse Alle kurser og uddannelser
spinner
Finder dine anbefalede kurser

Hvad søger du kurser inden for?

Board Leadership
Management & Leadership
Strategy & Business Development

Hvad er din nuværende rolle?

Mellemleder
Specialist & Projektleder
Topleder

Hvad er dit mål?

Faglig opdatering
Kompetenceudvikling
Personlig udvikling
Vælg en eller flere

Hvor lang tid vil du sætte af?

2-4 dage
5-7 dage
8+ dage
Vælg en eller flere