Nyhedsbrev
Bestyrelsesarbejde

Grøn og bæredygtig transformation

6. september 2022

Grøn og bæredygtig transformation

Bæredygtighed og ESG er blevet et hovedemne i bestyrelseslokalerne og i topledelserne. Det har undervejs udviklet sig fra et compliance-spørgsmål til især også at være en offensiv dagsorden om purpose, strategi og værdiskabelse.

ESG/Sustainable Finance-programmet er rettet mod bestyrelser og topledere på tværs af brancher. EU’s Green Deal betyder, at Europa skal være det første klimaneutrale kontinent senest i 2050. Det væsentligste redskab er Sustainable Finance, som er en regulering af både bæredygtighed og finanssektoren, hvor sidstnævnte har en meget afgørende rolle i at få transitionen til at ske.

Og transitionen skal være ”just”. Virksomhedens arbejde med bæredygtig omstilling skal være værdiskabende samtidig med, at fokus skal være på risikostyring og compliance med lovgivningen. Dilemmaer står i kø – er ’E’ vigtigere end ’S’ eller ’G’? Værdikæder er i opbrud, og er din virksomhed klar til at opfylde investorers forventninger til, at virksomheden kan rapportere på scope 3-udledning?

Så hvordan skal bestyrelser og direktioner lede den bæredygtige transformation, når regulering kommer ind som en væsentlig driver, og når samfundets forventninger om virksomhedens positive bidrag også øges, samtidig med at større virksomheder stiller krav til deres underleverandører? Professorer og topchefer fra erhvervslivet giver dig relevant input til din virksomheds arbejde. – Bente Overgaard, programdirektør, Sustainable Finance og ESG

Læs hele nyhedsbrevet

Luk besvarelse Alle kurser og uddannelser
spinner
Finder dine anbefalede kurser

Hvad søger du kurser inden for?

Board Leadership
Management & Leadership
Strategy & Business Development

Hvad er din nuværende rolle?

Mellemleder
Specialist & Projektleder
Topleder

Hvad er dit mål?

Faglig opdatering
Kompetenceudvikling
Personlig udvikling
Vælg en eller flere

Hvor lang tid vil du sætte af?

2-4 dage
5-7 dage
8+ dage
Vælg en eller flere