Fakultet

Nikolaj Hübbe

Fakultet
Nikolaj Hübbe

Fotograf: Camilla Winter

Nikolaj Hübbe er uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole og blev ansat ved Den Kongelige Ballet i 1984, hvor han blev udnævnt til solodanser i 1988. I 1992 blev han ansat som solodanser hos New York City Ballet, og vendte hjem som Balletmester til Den Kongelige Ballet i 2008.

Nikolaj Hübbe er en efterspurgt balletlærer og instruktør og er ofte inviteret til at iscenesætte Bournonvilles balletter på internationale scener og stod bl.a. bag en ny-opsætning af Sylfiden til Den Kongelige Ballet i 2003.

Han har endvidere studeret drama og skuespil hos Laurie Kennedy og Sheila Gray på the HB Studio i New York og spillede rollen Puk i Gladsaxe Teaters opsætning af En Skærsommernatsdrøm i 1998.

I 2008 tog Nikolaj Hübbe afsked med danserkarrieren ved særlige forestillinger i NY med New York City Ballet. Nikolaj Hübbe blev i 2008 udnævnt Balletmester på Det Kongelige Teater, hvor han har bidraget til at balletten i dag har en belægning på 99%. Som Balletmester har han været medskaber af en ny-opsætning af Napoli, og i 2011 havde Den Kongelige Ballet premiere på Nikolaj Hübbes nyfortolkning af Et folkesagn. Siden er det blevet til mange opsætninger og nyfortolkninger.

Nikolaj Hübbe har været dommer i Vild med dans siden 2011.

Luk besvarelse Alle kurser og uddannelser
spinner
Finder dine anbefalede kurser

Hvad søger du kurser inden for?

Board Leadership
Management & Leadership
Strategy & Business Development

Hvad er din nuværende rolle?

Mellemleder
Specialist & Projektleder
Topleder

Hvad er dit mål?

Faglig opdatering
Kompetenceudvikling
Personlig udvikling
Vælg en eller flere

Hvor lang tid vil du sætte af?

2-4 dage
5-7 dage
8+ dage
Vælg en eller flere