Nyhed

CBS-forskere guider i kriseledelse

27. marts 2020

Kriseledelse

Til inspiration og eventuel fordybelse har vi samlet et lille udpluk af gode vink fra forskellige CBS-forskere, der enten har dykket ned i nogle af klassikerne eller giver aktuelle bud på forståelsen og håndteringen af den samfundsomvæltende periode, vi er inde i, og som givet vil få betydning for den måde, vi vil og skal forstå verden på i fremtiden; som individ, virksomhed, offentlig organisation eller på samfundsniveau.

Vi får alle samme behov for at udvide vores faglige eller ledelsesmæssige repertorie under – og ikke mindst i tiden efter – Corona.  Vi håber, at du vil læse eller lytte med på noget af nedenstående, mens du måske sidder derhjemme og finder ekstra tid til at tjekke vores tilbud om kompetenceløft ud.

“The Chinese use two brush strokes to write the word ‘crisis.’ One brush stroke stands for danger; the other for opportunity. In a crisis, be aware of the danger —but recognize the opportunity.”
― John F. Kennedy

Professor Thomas Ritter m.fl. diskuterer i denne video på hvilken måde, coronakrisen påvirker vores forretningsmodeller ”under krisen”, ”lige efter krisen” og ”efter krisen”. Hvor der er udfordringer, er der også muligheder. Thomas Ritter har tillige været med til at udarbejde denne arbejdsbog.

Professor em. Henrik Holt Larsen har forsket en del i distanceledelse, som mange forsøger at praktisere i denne tid, men hvad skal man særligt være opmærksom på?

Professor i finansiering Jesper Rangvid bliver i dette interview spurgt om coronakrisens indflydelse på de finansielle markeder. Han er heldigvis ikke alt for pessimistisk.

Lektor Camilla Sløk skriver om den eksistentielle dimension, når fx død og lidelse pludselig rammer dine medarbejdere.

Lektor Magnus Larsson henleder opmærksomheden på, at efterspørgslen efter en stærk og handlekraftig ledelse samtidig kan risikere at hæmme initiativ og kreativitet.

Professor Niels Aakerstrøm taler i denne video om Corona og samfundets immunforsvar. Han forsøger med et systemteoretisk afsæt at analysere de mange regeringstiltag og deres effekter i diverse sociale systemer i forbindelse med udbredelsen af Corona.

Professor Morten Vendelø peger på et par centrale forskningsbidrag til organisationsudvikling og organisatorisk læring i krisetider.

Ph.d.-studerende Lise Dahl Arvedsen sætter i en artikel spot på optimering af virtuelle møder – nok relevant for de fleste i denne tid.

CBS har mange flere eksperter inden for fx jura, økonomi og digitalisering, der kan kontaktes for at give et samfundsmæssigt perspektiv på coronakrisen. Find dem her.

Mange af de nævnte CBS-forskere underviser på vores meget store portefølje af efterudannelsesprogrammer inden for HD, Master, MBA, CBS Executive Sommerskole, Bestyrelsesuddannelser samt en lang række andre faglige forløb og ledelsesudviklingsprogrammer.

Læs også CBS-forskere guider i kriseledelse vol. II

Luk besvarelse Alle kurser og uddannelser
spinner
Finder dine anbefalede kurser

Hvad søger du kurser inden for?

Board Leadership
Management & Leadership
Strategy & Business Development

Hvad er din nuværende rolle?

Specialist & Projektleder
Topleder
Mellemleder

Hvad er dit mål?

Kompetenceudvikling
Personlig udvikling
Faglig opdatering
Vælg en eller flere

Hvor lang tid vil du sætte af?

5-7 dage
8+ dage
2-4 dage
Vælg en eller flere