Sådan lander du din første bestyrelsespost
Netværk, vedholdenhed og unikke egenskaber er afgørende, hvis du vil ind i bestyrelseslokalet. Her er to eksperters syv bedste råd til, hvordan du tager det første skridt
Jeanette Fangel Løgstrup
Vicechair
Dette er et uddrag af en artikel fra Børsen af Pernille Mohr Nielsen. Du kan læse den fulde artikel her.
7 gode råd
Den første bestyrelsespost er ofte den sværeste at lande, lyder det fra Jeanette Fangel Løgstrup, der er bestyrelsesmedlem i Cowi Holding, JP/Politikens Hus, Andel Energi, Danske Invest, Nemlig.com og Sovino Brands.
Så hvordan baner du vej til bestyrelseslokalet?
Det har Børsen spurgt bestyrelsesprofilen og Nina Nærby, der gennem sin egen virksomhed Leadership Advisor Group laver bestyrelsesrekruttering, om. De deler deres bedste råd, indsigter og erfaringer på området.
1. Sæt dig ind i, hvad det kræver
Jeanette Fangel Løgstrup: “Der jo ingen tvivl om, at det at arbejde i en bestyrelse dels kræver kompetencer og erfaring, så man skal selvfølgelig være klar over, at det er et stort ansvar, man tager på sig, og man skal også kunne leve op til at være en god og relevant sparringspartner for en ledelse. Det skal man tænke over, når man går i gang.”
2. Gør klart, hvad der gør dig unik
Nina Nærby: “Tænk over, hvad du kan bringe til bordet. Find dit selling point. Har du f.eks. særlig erfaring med familieejede, børsnoterede eller privatejede virksomheder? Til bestyrelser i børsnoterede virksomheder oplever jeg, at en bred erfaring er bedre end specialiseret erfaring – altså at du forstår hele forretningen. Ceo- og cfo-erfaring kombineret med relevant industrierfaring er ofte mest eftertragtet.
Jeg tror, at man bliver det bedste bestyrelsesmedlem, hvis man er bred og har en bred indsigt i, hvordan man driver og leder en virksomhed eller en organisation...— Jeanette Fangel Løgstrup, professionelt bestyrelsesmedlem
Fordi man skal huske på, at når man sidder i bestyrelseslokalet, så har man jo ansvar for helheden sammen med sine bestyrelseskollegaer. Derudover kan en særlig spidskompetence eller erfaring naturligvis styrke din profil.”
3. Gør dig synlig
Nina Nærby: “Opdater din Linkedin-profil. Hvis du f.eks. har en stærk bæredygtighedsprofil, så sørg for, at der står “bæredygtighed” på din profil, så du kan findes gennem søgninger. Giv derudover en god indsigt i din karriere, f.eks. hvad har du haft ansvar for i form af budgetter og mennesker. Tag ikke for givet, at folk har forhåndsviden, men gør det let forståeligt for alle.”
Læs de resterende 4 råd i den fulde artikel her.
Vores bestyrelsesuddannelser
- Se program
CBS Executive Bestyrelsesuddannelsen September 2025
Board Leadership16 dage·19.9.2025DKK 120.000,00Bestyrelsesuddannelsen giver et 360 graders perspektiv på bestyrelsens opgaver, problemstillinger og relationer igennem 16 dage fordelt over 5 – 6 måneder. Uddannelsen henvender sig til alle, der har en ambition om at arbejde professionelt med bestyrelsesarbejde i såvel børsnoterede som privat og offentligt ejede selskaber og organisationer.
Se kursus og download kursusinformation - Se program
Grundlæggende Bestyrelsesuddannelse August 2025
Board Leadership3 dage·26.8.2025DKK 26.000,00Formålet med denne uddannelse er at give dig et grundlæggende fundament for effektivt bestyrelsesarbejde, uanset hvilken branche, sektor eller virksomhedstype, du befinder dig i. Vi fokuserer på at ruste dig med de nødvendige kompetencer og indsigt, der kræves for, at du kan deltage i og bidrage til en professionelt drevet bestyrelse
Se kursus og download kursusinformation - Se program
Bestyrelsesuddannelse i ESG 2025
Board Leadership3 dage·10.11.2025DKK 29.000,00Programmet giver overblik og større strategisk forståelse for bestyrelsens væsentligste opgaver, problemstillinger og dilemmaer ift. ESG. Både ud fra strategiske-, governance og risikoperspektiver samt med sigte på bestyrelsens rolle til at sikre værdiskabelse.
Se kursus og download kursusinformation