CBS Executive Talks - #5 HR i fokus del 1: Hvordan står det til med HR-feltet i Danmark?

CBS Executive Talks er en podcastserie med fokus på aktuelle emner og tendenser inden for ledelse. CBS Executive Talks holder dig opdateret på den seneste forskning og giver dig inspiration til, hvordan du kan forblive relevant i din rolle som leder. Forskeren og praktikeren mødes i studiet til en samtale om et ledelsesrelateret emne, som du har mulighed for at fordybe dig yderligere i på et af CBS Executive Fondens mange ledelseskurser eller konferencer. Formålet er at give dig værktøjer og metoder til at handle og agere på baggrund af forskningsbaserede principper i en foranderlig og kompleks verden, der stiller høje krav til dig som leder.

Nina Marie Ingvartsen

Program Manager

Introduktion

I denne episode af CBS Executive Talks byder vi i samarbejde med HR-netværket NOCA indenfor i studiet til en samtale om, hvordan det står til med HR-feltet i Danmark. Podcasten er 1. del af  podcastserien ‘HR i fokus’, som er produceret som optakt til årets HR-konference Cranet. Konferencen afholdes i marts i et samarbejde mellem CBS Executive Fonden, NOCA og CBS.

"Hvis 60 eller 70 % af samtlige omkostninger i organisationen har at gøre med de menneskelige ressourcer, så er man altså rimelig tonedøv, hvis man ikke tager det alvorligt … Der er penge i lortet, hvis man snakker HR!"
Henrik Holt Larsen, professor emeritus i Human Resource Management, CBS

Hvor stærkt står HR-fagområdet lige nu i forhold til at imødekomme fremtidens udfordringer? Og hvor gode er vi egentlig i HR til at omstille os til nye krav og muligheder? Vi tager pulsen på HR i Danmark.

Henrik Holt Larsen, professor emeritus i Human Resource Management ved CBS, fortæller om vigtigheden af HR i danske organisationer. Sammen med Alice Larsen, Corporate Vice President of Human Resources hos Chr. Hansen, gæster han denne podcast. Maria Beck Petersen, HR Advisor hos NOCA, er gæstevært og styrer den spændende og aktuelle diskussion om nogle af HR’s helt store udfordringer, succeser og faldgruber.

I podcastafsnittet bliver der bl.a. diskuteret sexchikane, omstilling i forbindelse med Corona og bæredygtig ledelse. Derudover fortæller Alice Larsen om sin erfaring fra praksis og opfordrer til modige og årvågne HR-medarbejdere, som formår at holde fokus og understøtte virksomhedsstrategien.

Gæstevært og faglig tilrettelægger: Maria Beck Petersen, HR Advisor hos NOCA
Gæster: Henrik Holt Larsen, professor emeritus i Human Resource Management på Institut for Organisation på CBS og Alice Larsen, Corporate Vice President of Human Resources hos Chr. Hansen

Brug for mere inspiration?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få Inspiration, viden og perspektiver på din lederudvikling - og hold dig opdateret på seneste forskning, trends og tendenser inden for leadership