Mød John Mathiesen

John Mathiesen er CEO for Grønbech og besidder desuden bestyrelsesposter ved PJM A/S, WAPRO AB og Grønbech Watersolutions A/S.

Mette Amdi

Program Manager

Interview

Hvad var din motivation for at påbegynde CBS Bestyrelsesuddannelsen?

Jeg har gennem nogle år været medlem af et par eksterne bestyrelser, samt formand for et par af vores datterselskabs-bestyrelser, ved siden af mit virke som CEO i Grønbech.  I den forbindelse havde jeg et ønske om at få bygget et bedre teoretisk grundlag for mit arbejde, samt en bedre forståelse for hvor grænser går mellem direktion og bestyrelse. Jeg kiggede på, hvad der var på markedet af muligheder og fik hurtigt det indtryk, at CBS Bestyrelsesuddannelsen var en rigtig uddannelse og ikke bare et kort kursus - noget jeg har fået bekræftet gennem forløbet.

Hvordan har du oplevet at bestyrelsesuddannelsen har styrket dine bestyrelseskompetencer?

Jeg har fået systematiseret en del teori, som jeg kendte til før, men som jeg nu har fået nye perspektiver på - og dermed kan anvende effektivt i en bestyrelsessammenhæng. Jeg er nu klar over nøgleopgaverne og det ansvar, som ligger i bestyrelsens fire S’er: Strategi, Succession, Styring og Selskabets interesse.

Hvad har for dig været den vigtigste læring ift. bestyrelsesarbejdet?

Forståelsen af at en bestyrelse er en gruppe, der er lige, og at det handler om at lede gennem konsensus.

Hvad har for dig været den største værdi ved uddannelsesforløbet? 

Udover den konkrete læring fra et stærkt setup af undervisere, så har jeg oplevet stor værdi i samværet i gruppen, både hele holdet og min egen læringsgruppe. Det har for mig været fantastik at tilbringe tid sammen med andre med samme opgaver og professionelle udfordringer. Samtidig har jeg fået meget viden ud af debatterne i klasselokalet, herunder tilbagemeldinger på cases, hvor der findes mange perspektiver på optimale løsninger.

Hvad optager dig mest i dit nuværende bestyrelsesarbejde?

At bidrage til at udvikle de enkelte virksomheder, både her og nu, men også sikre at deres strategi, struktur samt en langsigtede positiv udvikling.

Mød andre deltagere på bestyrelsesuddannelsen her